Párky v zelí - falešný segedýn
Rychlá a jednoduchá varianta segedínského guláše, která potěší svou chutí i nenáročnou přípravou! Párky v zelí, známé jako falešný segedín, kombinují kysané zelí, smetanu a šťavnaté párky do sytého a lahodného pokrmu.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 293 kJ / 1 265 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,00 g |
| Tuky | 100,00 g |
| Vláknina | 2,50 g |
| Cholesterol | 250 mg |
| Sodík | 4,10 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 20,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Párky pokrájíme na kolečka a vložíme do hrnce. Přidáme dvě menší lžíce sladké papriky, dvě lžíce oleje, sůl, pepř a slité zelí. Zalijeme 0,5 l vody a vaříme.
Krok 2: Až zelí trochu změkne, přidáme smetanu a dovaříme do měkka.
Krok 3: Podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 11. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Párky v zelí - falešný segedýn
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MAL5
Moje poznámka
Párky v zelí - falešný segedýn
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MAL5
Nejnovější recepty
Medové kuličky
Přidáno před 51 minutami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 1 hodinou
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 2 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 3 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 5 hodinami
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makové koláčky s povidly - cukroví
Panova před 1 minutou
Čokoládové hvězdičky s kokosovou náplní
Panova před 2 minutami
Žloutkové dortíčky
Panova před 4 minutami
Kakaové s ořechovou náplní
Panova před 6 minutami
Medovo-kokosové cukroví
Panova před 7 minutami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 9 minutami
Kokosová očka s bílou čokoládou
Panova před 11 minutami
Perníkové kuličky s ořechy
Panova před 12 minutami
Horalkovo-nugetové kuličky
Panova před 19 minutami
Slunečnicové kroužky
Panova před 20 minutami
Tématické fráze:
segedyn na smetane,
segedyn bez smetany,
segedýn se smetanou,
falešný segedynsky guláš,
falešný segedín,
segedyn bez masa,
omáčka z kuřete,
s párkem,
omáčka z párků s houskovým knedlíkem,
recept na kureci segedyn,
segedýn z červeného zelí,
rychlé chutné jídlo z párků,
segedyn z kureciho,
segedýn z kuřecím masem,
segedýn s těstovinami,
jak se dela segedyn,
zahuštění segedyn,
rychlí recept znojemská omáčka recept,
recept segedýn z červeného zelí,
dobrý segedýn
Suroviny:
párky,
zelí kysané,
smetana sladká,
paprika sušená sladká,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (22)
Už dávno nezkouším "recepty", na kterých je na první pohled vidět, že je to blbost, považuju to za ztrátu času a plýtvání surovinami. Někdo ale rád objevuje již dávno objevené
1x přesně podle rcp a 1x podle svého (cibulový základ, debrecínské párky, paprika do horkého tuku, kmín, mouka na zahuštění)
Vždy když zkouším něco, co už od pohledu vypadá na dvě věci, tak doufám, že budu překvapený; tady jsem byl překvapený hned dvakrát:
1. Napřed jsem začal v kastrole vařit podle tohoto rcp. Když jsem později při vaření druhého jídla nasál pach z prvního kastrolu, překvapil mě nevábný, nakyslý odér. Nevěřil bych, že absence kousku cibule v jídle dokáže takovým způsobem změnit vůni připravovaného jídla.
2. O tom, že paprika se přidává (prý především kvůli barvě jídla) do horkého tuku, se nediskutuje; tak se to zkrátka dělá a basta fidly
Sami můžete posoudit, zda je nějaký rozdíl v barvě obou jídel
*****
Původně jsem chtěl večer nechat mančaft aby nezaujatě posoudil obě jídla...
Když dorazily MAKRONKY s foťákem, tak samozřejmě obě jídla okoštovaly a prý že, pokud je mi život milý, tak ať jídlo podle tohoto rcp vyhodím.
No, samozřejmě jsem TO nevyhodil. Po nafocení jídla podle rcp, jsem následně obě jídla smíchal dohromady a pak už jsme si docela pošmákli (ani kupovaný knééédl moc nevadil)
Tož tak
Mňa zaujala poznámka autora pod receptom: "Rychlé sladké a chutné ".
Opravdu to takhle vaříš?
K receptu nejsou žádné komentáře.