Párky v zelí - falešný segedýn
Rychlá a jednoduchá varianta segedínského guláše, která potěší svou chutí i nenáročnou přípravou! Párky v zelí, známé jako falešný segedín, kombinují kysané zelí, smetanu a šťavnaté párky do sytého a lahodného pokrmu.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 293 kJ / 1 265 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,00 g |
Tuky | 100,00 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 250 mg |
Sodík | 4,10 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 20,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Párky pokrájíme na kolečka a vložíme do hrnce. Přidáme dvě menší lžíce sladké papriky, dvě lžíce oleje, sůl, pepř a slité zelí. Zalijeme 0,5 l vody a vaříme.
Krok 2: Až zelí trochu změkne, přidáme smetanu a dovaříme do měkka.
Krok 3: Podáváme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 11. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Párky v zelí - falešný segedýn
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MAL5
Moje poznámka
Párky v zelí - falešný segedýn
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MAL5
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 4 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 8 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 3 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 3 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 5 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 5 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 5 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 5 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 6 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 7 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 8 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 8 hodinami
Tématické fráze:
segedyn na smetane,
segedyn bez smetany,
segedýn se smetanou,
falešný segedynsky guláš,
falešný segedín,
segedyn bez masa,
omáčka z kuřete,
s párkem,
omáčka z párků s houskovým knedlíkem,
recept na kureci segedyn,
segedýn z červeného zelí,
rychlé chutné jídlo z párků,
segedyn z kureciho,
segedýn z kuřecím masem,
segedýn s těstovinami,
jak se dela segedyn,
zahuštění segedyn,
rychlí recept znojemská omáčka recept,
recept segedýn z červeného zelí,
dobrý segedýn
Suroviny:
párky,
zelí kysané,
smetana sladká,
paprika sušená sladká,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (21)
Už dávno nezkouším "recepty", na kterých je na první pohled vidět, že je to blbost, považuju to za ztrátu času a plýtvání surovinami. Někdo ale rád objevuje již dávno objevené
1x přesně podle rcp a 1x podle svého (cibulový základ, debrecínské párky, paprika do horkého tuku, kmín, mouka na zahuštění)
Vždy když zkouším něco, co už od pohledu vypadá na dvě věci, tak doufám, že budu překvapený; tady jsem byl překvapený hned dvakrát:
1. Napřed jsem začal v kastrole vařit podle tohoto rcp. Když jsem později při vaření druhého jídla nasál pach z prvního kastrolu, překvapil mě nevábný, nakyslý odér. Nevěřil bych, že absence kousku cibule v jídle dokáže takovým způsobem změnit vůni připravovaného jídla.
2. O tom, že paprika se přidává (prý především kvůli barvě jídla) do horkého tuku, se nediskutuje; tak se to zkrátka dělá a basta fidly
Sami můžete posoudit, zda je nějaký rozdíl v barvě obou jídel
*****
Původně jsem chtěl večer nechat mančaft aby nezaujatě posoudil obě jídla...
Když dorazily MAKRONKY s foťákem, tak samozřejmě obě jídla okoštovaly a prý že, pokud je mi život milý, tak ať jídlo podle tohoto rcp vyhodím.
No, samozřejmě jsem TO nevyhodil. Po nafocení jídla podle rcp, jsem následně obě jídla smíchal dohromady a pak už jsme si docela pošmákli (ani kupovaný knééédl moc nevadil)
Tož tak
Mňa zaujala poznámka autora pod receptom: "Rychlé sladké a chutné ".
Opravdu to takhle vaříš?