Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 637 kJ / 3 737 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,42 g |
| Tuky | 172,20 g |
| Vláknina | 4,90 g |
| Cholesterol | 1,40 g |
| Sodík | 555 mg |
| Sůl | 1,44 g |
| Sacharidy | 420,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky vyšleháme s polovinou cukru, žloutky pak s druhou polovinou cukru a 2 lžícemi horké vody (ne vařící). Opatrně zamícháme dohromady žloutky se sněhem, pomalu přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a vylijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme cca 25 - 30 minut v předehřáté troubě na 175°C. Necháme vychladnout a vykrájíme z korpusu úsporně kolečka.
Krok 2: Jahodové želé:
Jahody dáme do kastrůlku s cukrem, rozmixujeme a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Nevaříme. Mezitím si namočíme želatinu v troše studené vody (cca 5 min.). Vyždímeme ji a přidáme k jahodám a mícháme, dokud se nerozpustí. Nesmí se vařit! potom vylijeme nejlépe do silikonové formy na koláč a necháme ztuhnout. Lepší je si želé připravit den předen. Krok 3: Kolečka vykrojená z korpusu zakapeme rumem (pro děti třeba jahodovým sirupem), dáme slabou vrstvu krému, položíme kolečko jahodového želé a nahoru vytvoříme čepici ozdobnou trezírovací trubičkou. Špičku čepičky dozdobíme perličkou a celé dáme do papírového košíčku.
Jahody dáme do kastrůlku s cukrem, rozmixujeme a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Nevaříme. Mezitím si namočíme želatinu v troše studené vody (cca 5 min.). Vyždímeme ji a přidáme k jahodám a mícháme, dokud se nerozpustí. Nesmí se vařit! potom vylijeme nejlépe do silikonové formy na koláč a necháme ztuhnout. Lepší je si želé připravit den předen. Krok 3: Kolečka vykrojená z korpusu zakapeme rumem (pro děti třeba jahodovým sirupem), dáme slabou vrstvu krému, položíme kolečko jahodového želé a nahoru vytvoříme čepici ozdobnou trezírovací trubičkou. Špičku čepičky dozdobíme perličkou a celé dáme do papírového košíčku.
Zveřejněno 23. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodový mls
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BmxJ
Moje poznámka
Jahodový mls
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BmxJ
Nejnovější recepty
Pšenično - žitné sádlové pečivo
Přidáno před 3 hodinami
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 8 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní pečená kuřecí křídla
petrp před 4 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Patoja před 9 minutami
Rakvičkové jednohubky bez amonia
JanaK24 před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
veronikatun před 2 hodinami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 2 hodinami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 3 hodinami
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 3 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 3 hodinami
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 4 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 4 hodinami
Tématické fráze:
jahodovy mls,
retro jahodový pohár,
pohár retro recept,
retro zakusky recept,
ořechový zákusek s jahodam,
jahdovy mls,
jahodový zákusek s zelem,
jahodovy zakusek se želé,
letní jahodové zákusky,
jahodový pohár retro,
retro recepty jahodová pěna,
retro ananasový pohár,
retro jahodový zákusek recept,
retro jahodove rezy,
jahodová karkulka,
jahodove dobroty
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
cukr krupice,
kypřící prášek,
voda,
jahody,
cukr krupice,
želatina,
mléko,
pudink,
cukr,
žloutek,
máslo,
máslo,
rum,
rum,
zdobení
Komentáře (6)
ale ze všeho nejraději mám tartaletky