Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 637 kJ / 3 737 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,42 g |
Tuky | 172,20 g |
Vláknina | 4,90 g |
Cholesterol | 1,40 g |
Sodík | 555 mg |
Sůl | 1,44 g |
Sacharidy | 420,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky vyšleháme s polovinou cukru, žloutky pak s druhou polovinou cukru a 2 lžícemi horké vody (ne vařící). Opatrně zamícháme dohromady žloutky se sněhem, pomalu přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a vylijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme cca 25 - 30 minut v předehřáté troubě na 175°C. Necháme vychladnout a vykrájíme z korpusu úsporně kolečka.
Krok 2: Jahodové želé:
Jahody dáme do kastrůlku s cukrem, rozmixujeme a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Nevaříme. Mezitím si namočíme želatinu v troše studené vody (cca 5 min.). Vyždímeme ji a přidáme k jahodám a mícháme, dokud se nerozpustí. Nesmí se vařit! potom vylijeme nejlépe do silikonové formy na koláč a necháme ztuhnout. Lepší je si želé připravit den předen. Krok 3: Kolečka vykrojená z korpusu zakapeme rumem (pro děti třeba jahodovým sirupem), dáme slabou vrstvu krému, položíme kolečko jahodového želé a nahoru vytvoříme čepici ozdobnou trezírovací trubičkou. Špičku čepičky dozdobíme perličkou a celé dáme do papírového košíčku.
Jahody dáme do kastrůlku s cukrem, rozmixujeme a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Nevaříme. Mezitím si namočíme želatinu v troše studené vody (cca 5 min.). Vyždímeme ji a přidáme k jahodám a mícháme, dokud se nerozpustí. Nesmí se vařit! potom vylijeme nejlépe do silikonové formy na koláč a necháme ztuhnout. Lepší je si želé připravit den předen. Krok 3: Kolečka vykrojená z korpusu zakapeme rumem (pro děti třeba jahodovým sirupem), dáme slabou vrstvu krému, položíme kolečko jahodového želé a nahoru vytvoříme čepici ozdobnou trezírovací trubičkou. Špičku čepičky dozdobíme perličkou a celé dáme do papírového košíčku.
Zveřejněno 23. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodový mls
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BmxJ
Moje poznámka
Jahodový mls
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BmxJ
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 4 hodinami
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 14 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduchá hermelínová pomazánka
ZboSy před 46 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
valerie.valkova před 1 hodinou
Rybí filé na špenátosýrovém lůžku s rajčatovou čepicí
Fitulka před 2 hodinami
Halušky s uzeným masem a kysaným zelím
kamilkamil před 3 hodinami
Křampes - staročeská zelná polévka z Vrchoviny
Fitulka před 3 hodinami
Vepřové na způsob golubců
samsi před 5 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 14 hodinami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 16 hodinami
Řecká musaka
misula29 před 17 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 20 hodinami
Tématické fráze:
jahodovy mls,
retro jahodový pohár,
pohár retro recept,
retro zakusky recept,
ořechový zákusek s jahodam,
jahdovy mls,
jahodový zákusek s zelem,
jahodovy zakusek se želé,
letní jahodové zákusky,
jahodový pohár retro,
retro recepty jahodová pěna,
retro ananasový pohár,
retro jahodový zákusek recept,
retro jahodove rezy,
jahodová karkulka,
jahodove dobroty
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
cukr krupice,
kypřící prášek,
voda,
jahody,
cukr krupice,
želatina,
mléko,
pudink,
cukr,
žloutek,
máslo,
máslo,
rum,
rum,
zdobení
Komentáře (6)
ale ze všeho nejraději mám tartaletky