Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský dezert Flaugnarde s meruňkami

Hodnocení receptu je 4,5 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 972 kJ /
1 427 kcal
Bílkoviny42,17 g
Tuky56,43 g
Vláknina2,25 g
Cholesterol 886 mg
Sodík 389 mg
Sůl0,88 g
Sacharidy147,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koláčovou formu (průměr 25 cm) vymažeme máslem.
Meruňky přepůlíme, odstraníme pecky a rozložíme je do vymazané formy řeznou stranou nahoru. Krok 2: V míse prošleháme vejce s mlékem, smetanou, alkoholem, cukrem, vanilkou a špetkou soli.
Do směsi přidáme mouku a pořádně rozšleháme, aby nezůstaly hrudky.
Hotovou vaječnou směsí zalijeme připravené meruňky.
Vložíme do trouby rozehřáté na 180°C a pečeme asi 35 minut, až povrch lehce zezlátne.
Necháme vychladnout a před podáváním pocukrujeme.

Zveřejněno 28. 7. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský dezert Flaugnarde s meruňkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0rYV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský dezert Flaugnarde s meruňkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0rYV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Krasny!:yes:

tomaslov: Děkuji :-K:-)

Vypadá moc chutně :yes::yes:

mysulka: Děkuji, je moc dobrý, mně to připadá jak hustý voňavý pudink ;-)

Tématické fráze:
meruňkový dezert, francouzsky merunkovy kolac, meruňkové deserty, dezert z meruněk, merunkove dezerty, francouzky dezert, dezert s merunkami, dezerty s merunkama, dezerty s merunkami, dezerty z meruněk, desert s merunkami, dezert z meruněk, resepty dezerty, dezert s meruněk, francouzský koláč s tvarohem, dezert s tvarohem a meruňkami, franscouzsky dezerty, francouzky merunkovy kolac, francouzsky kolac s merunkami, derezt z meruněk

Suroviny:
meruňky, vejce, mléko, smetana ke šlehání, whisky, cukr, lusk vanilkový, sůl, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu