Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzená kuřecí stehna pečená na zelenině

Pokud potřebujete připravit rychlý pokrm, ideální volbou budou uzená stehna. Pokud k nim přidáte dobře okořeněnou zeleninu, pečením se spojí všechny chutě a vůně a do pár minut máte šťavnatou a zdravou večeři na stole.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 505 kJ /
599 kcal
Bílkoviny16,23 g
Tuky1,57 g
Vláknina23,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 490 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy120,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, zeleninu očistíme. Nakrájíme na klínky nebo kolečka. Okořeníme a pokapeme olejem. Všechno promícháme. Krok 2: Zeleninovou směs navrstvíme a navrch položíme stehna. Přikryjeme alobalem. Krok 3: Pečeme při 200 °C asi 15 minut. Poté odkryjeme a dopečeme do změknutí a opečení zeleniny cca 20-25 minut.

TIP: Oblíbené pokrmy z jednoho pekáčku

Zveřejněno 29. 7. 2016

Poznámka autorky mika59

Množství zeleniny upravte podle své chuti. Někdo více cibule, jiný zase více mrkve.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wqVg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wqVg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Výborné a rozhodně uvaříme zase. Díky za recept :-)

Výborné <3. Kuře bylo krásně šťavnaté a brambory od něj a od zeleniny chytly báječnou chuť. Zbytek brambor jsem snědla s chutí i samotné, když kuře došlo :-). Díky za recept :-K.

:yes:Víš,že jsem zrovna včera přemýšlela co udělat se stehny co v lednici straší?A ejhle recept je na světě...měla jsem úplně stejnou představu,protože tahle jídla mám ráda :yes::yes::yes::-K

Tématické fráze:
pečená kuřecí stehna, pečené kuře, kuřecí stehna, uzená kuřecí stehna, pečená uzená kuřecí stehna, uzená kuřecí stehna recepty, pečené kuřecí stehna, kuřecí stehna recept, uzená kuřecí stehna s rýží, pečené kuře na zelenině, uzene kureci stehno, uzené kuřecí stehna recepty, uzená kuřecí stehna recept, kuřecí stehna na zelenině, kuřecí stehna recepty, pečené uzené kuřecí stehno, uzené kuřecí stehna recept, pečená kuřecí stehna na zelenině, pečené kuře se zeleninou, uzené kuře

Suroviny:
stehno kuřecí uzené, brambory, mrkev, cibule, lilek, cuketa, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, koření na grilovanou zeleninu, sůl, pepř mletý, olej olivový

Přidat fotografie receptu