Hovězí guláš II.

Jitka a Vlastik Kuchař:

Hovězí maso 11 názorů

55

Suroviny

900 g hovězí kližky
900 g cibule (oloupané, na kostičky nakrájené)
2 čerstvé papriky (velké, zbavené semínek a nakrájené na krátké nudličky)
3 rajčata (bez semínek nebo 3 lžíce rajské pasty nebo rajský protlak nebo 2 šálky mexické salsy)
3 lžíce sádla
3 lžíce maďarské papriky
1 lžíce kmínu
1 lžíce majoránky
10 stroužků česneku (jemně nasekaných)
cca lžička sůl
cca lžička černého pepře
3 šálky vývaru (nebo vody)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na kostky nakrájenou hovězí kližku osolíme a opepříme a osmažíme v kastrolu na sádle na prudkém ohni.

  2. Maso lopatkou vyjmeme a na tuku na mírném ohni osmažíme do zlatova za stálého míchání cibulí.

  3. Zaprášíme paprikou, papriku lehounce osmahneme, podlijeme vodou či vývarem a přidáme zpátky maso a zeleninu s kořením.

  4. Táhneme asi hodinu a půl za občasného míchání a podlévání vodou. Když je maso měkké, dochutíme a odstavíme z plotny.

  5. Guláš je nejlepší druhý den, kdy jej ohřejeme v kastrolku, kde jsme napřed přivedli do varu trošku vody na dně (guláš se nepřichytí ke dnu jako když začneme se studeným hrncem a studeným gulášem).

  6. Omáčka z rozvařených cibulí a napůl rozvařených paprik je dostatečně hustá. Na správný guláš nepoužíváme k zahuštění žádnou mouku, nebo zápražku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 152 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí guláš II.

  • ´Vladimír ´Vladimír(neregistrovaný)

    Souhlasím s CML, doporučil bych maso opéct samostatně, takže bod 2 receptu by zněl " Na tuku na mírném ohni osmažíme do zlatova za stálého míchání cibuli. " a v bodě 3 stačí škrtnout slovo "zpátky". Jinak bezva !

    Odpovědět

  • Karel Karel(neregistrovaný)

    Správně! Považuji za vhodnější - nebo jedině možné, napřed orestovat maso a teprve potom, po vyjmutí restovat cibuli a přidat papriku, následně vložit již orestované maso.

    Odpovědět

  • pohlreich pohlreich(neregistrovaný)

    super:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Milada Milada (neregistrovaný)

    Dobrý den..guláš jsem zkusila a měl velikáánský úspěch.Zařazuji do mé kuchařky..

    Odpovědět

  • Dawaa Dawaa

    Tento gulášek nemá chybu, prvně jsem si říkal, že je divné dávat maso a cibuli v poměru 1:1, ale právě naopak je to nejlepší. Bohužel se nesmí maso restovat na cibuli, ale zvlášť a zvlášť cibuli, aby byla pěkně tmavá a guláš chytl skvělou chuť a vůni. Jinak perfektní recept :yes:

    Odpovědět

  • CML CML(neregistrovaný)

    dobrej guláš. Akorát mně trochu zaskočilo, když jsem na sádle orestoval maso, tak pustilo šťávu a po vyjmutí tam nezbyl jen tuk. A tudíž se mi nepodařilo osmažit cibulku do zlatova... I když jsem použil 3 polívkové lžíce pravé maďarské sušené papriky, tak po tříhodinovym vaření to bylo velmi poživatelné a neskončilo to jako raketové palivo. :D
    Díky

    Odpovědět

  • Ivana B Ivana B(neregistrovaný)

    :-D:yes: TAK TEN JE !!! DOBROTA!!! :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

  • smukoo smukoo

    ;-( čo je to kližka - môčing (spodná časť nohy hovada) ???:-//

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Moc dobrý gulášek:-p, přidávám fotku;-)

    Odpovědět

  • Franta Franta(neregistrovaná)

    Vyborny recept, bez jedine pripominky...:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: hovězí guláš recept hovězí guláš hovězí guláš recept hovězí maso recepty hovězí guláš guláš recept pravý hovězí guláš nejlepší hovězí guláš recept na hovězí guláš recept na hovězí guláš nejlepší hovězí guláš recept guláš z hovězího masa guláš z hovězího masa gulaš hovězi pravý speciál recept na nejlepší hovězí guláš recept na dobry hovezi gulas recepty z hovězího masa guláš recepty dobrý hovězí guláš recept hovězí guláš

Zapomněl/a jsem heslo