Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový chléb s kyškou

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 953 kJ /
1 662 kcal
Bílkoviny54,05 g
Tuky10,95 g
Vláknina24,80 g
Cholesterol 23 mg
Sodík 5,68 g
Sůl14,15 g
Sacharidy324,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: suroviny – kromě hladké mouky – dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a zapneme program Těsto. Jakmile začne promíchávat, přisypeme většinu hladké mouky.
Brambory během hnětení mouku zvlhčují. Postupně přisypeme mouku všechnu a pekárnu necháme těsto domíchat a vykynout. Krok 2: Vykynuté propracujeme, pokud je potřeba, trochu přitom podsypeme moukou. Uděláme bochník a dobře omoučený ho necháme nakynout v ošatce nebo přímo na plechu. Krok 3: Vykynutý bochník na plechu zastříkneme vodou a upečeme v dobře vyhřáté troubě (220°C/10 min, 200°C/ 40 min).

Zveřejněno 9. 8. 2016

Poznámka autorky cathleen

Zdroj: Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový chléb s kyškou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EV04

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborový chléb s kyškou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EV04

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Tak příště,a to bude určitě.:-8

mimo v pečce na plechu asi 1/ 2hodiny

mimosa: to jo, na plechu nechávám chleba s droždím kynout i hodinu.;-)

Včera upečen,ráno 1/2 chybí.Příště nechám déle kynout.Chuť výborná.

mimosa: děkuji, Pavli, i za fotku:-K Jak dlouho ti kynul, když ho chceš nechat příště kynout déle?

Tématické fráze:
brambory s kyškou, recepty s kyškou, chléb z kyšky, bramborový nekynutý chleba, co s kyškou recept, brambory z kyškou, brambory k kyškou, recepty brambory s kyškou, domaci chleb s kyskou

Suroviny:
kyška, voda, cukr, brambory, kmín celý, sůl, mouka žitná chlebová, mouka, mouka hladká, droždí

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu