Tmavé lněné rohlíky s kyškou

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 0 názorů

Suroviny

Na omládek:
150 ml teplé vody
lžičku sladěnky
15 g droždí
180 g hladké mouky
– jen umícháme a necháme kynout asi 45-60 min
Přidáme:
200 ml husté kyšky
lžičku cukru
30 g oleje
3 lžíce lněného semínka
2 rovné lžičky soli
80 g žitné celozrnné mouky jemné
80 g pšeničné celozrnné mouky
230-250 g hladké mouky
(každá kyška je hustá jinak, hladkou mouku můžete přisypat postupně, podle potřeby)
možno přidat i špetku drceného kmínu pro vůni
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme dobře vykynout (asi hodinu).

  2. Hotové propracujeme, rozdělíme na kousky (8 obrrohlíků nebo 14-16 menších), z každého uděláme bulku a necháme asi 10 min odpočinout.

  3. Pak uděláme rohlíky, které necháme na plechu v teple a pokud možno i vlhku nakynout. Pak je potřeme vodou a upečeme v troubě vyhřáté na 220°C.

Poznámka

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tmavé lněné rohlíky s kyškou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: lněná mouka recepty recept lněná mouka rohlik psenicny tmavý tmavý pivní rohlíky recepty tmavé rrolíky recepty lněná mouka těsto na tmavé rohlíky lněné rohlíky tmave rohlíčky bulky z kyšky recepty s kyškou sadlove rohliky plnene