Hovězí roštěná
Měkká a dobře okořeněná roštěnka, to je jídlo když ne na sváteční, tak na nedělní stůl. Jakmile se kuchyní rozline vůně cibulového základu a začne se ozývat naklepávání masa, je téměř jasné, že se k obědu bude podávat právě tahle oblíbená klasika.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 715 kJ / 1 127 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 137,34 g |
Tuky | 42,64 g |
Vláknina | 10,95 g |
Cholesterol | 270 mg |
Sodík | 887 mg |
Sůl | 1,95 g |
Sacharidy | 45,35 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí roštěná
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/92Nx
Moje poznámka
Hovězí roštěná
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/92Nx
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 2 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 2 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 6 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 7 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 14 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Thajské curry
Trol60 před 2 minutami
Cibulová polévka s česnekem
Kajkajak před 29 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 2 hodinami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 2 hodinami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 3 hodinami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 4 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 4 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 4 hodinami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 6 hodinami
Tématické fráze:
hovězí roštěná,
hovězí roštěnky,
roštěná,
roštěná recept,
hovězí roštěná recept,
roštěnky z hovězího masa,
hovězí roštěná plátky recept,
hovězí roštěná recepty,
hovězí roštěnka,
recept na roštěnou,
roštěná hovězí,
rostenky recept,
rostena z hoveziho,
recepty hovězí maso roštěná,
recept na hovězí roštěnou,
rostenka recept,
recepty hovezi rostenka,
hovězí roštěnky recept,
recept hovězí roštěná,
recept roštěná
Suroviny:
roštěná hovězí,
cibule,
hořčice plnotučná,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
olej,
mouka hladká,
voda
Komentáře (53)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Pužití masoxu do omáčky je fakt přinejmenším odvážné.
Voda s moukou na zahuštění? K tomu už vůbec nemám co dodat. Co maso lehce obalit v mouce, ta se při restování opeče na jíšku a omáčku zahustí. Díky tomu nebude omáčka světlá jak hořčice. Dále když vidím jak autor na videu zprudka vaří omáčku, tak se divím, že je to poživatelné. Maso se musí dusit pomalu a ne vařit jak vodu na čaj.
Pro ty co zvracej nad použitím masoxu (glutamátu) doporucuji si vyhledat glutaman sodny na Wiki. Zjistíte že kuchyňská sůl je mnohem horší pro zdraví než MSG.
Žiji v Jihovýchodni Asii a zde se přidává toto ochucovadlo skoro do všeho už staletí.
No, to co tu popisujete není Hovězí roštěná, ale uvařená kráva
V komentářích vidět, že pár kuchyněk to neznalo...
Pokud se "záklechtka" (ten příšerný název jsem si nevymyslel) šejkruje jak psáno v rcp, tak se tomu říká poněkud hezčejc: "zátřepka" (to jsem si taky nevymyslel)
A co se dotejká sorty masa..., pročpak asi se hotové jídlo jmenuje "roštěnky" a ne "plečky", nebo "zadnice", he?
Zkuste někdy paralelně (ne v jednom kastrole dvě masa vedle sebe, ale ve dvou kastrolech vedle sebe - v každém jedno maso) porovnat nízký roštěnec a např. zadní. Pokud nepoznáte rozdíl (ve vůni, v chuti, ve struktuře, pak vás lituju...
No, na druhou stranu vám můžu jenom závidět, protože být na tom jako vy, tak mi bude místo masa stačit sójové, či REMA plátky...