Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Croissanty s mandlemi

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Náročný

Doba přípravy 20 min + 100 min kynutí + 15 min pečení

20 min + 100 min kynutí + 15 min pečení

Suroviny pro 24

24

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 064 kJ /
5 512 kcal
Bílkoviny114,96 g
Tuky300,19 g
Vláknina28,46 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 261 mg
Sůl0,52 g
Sacharidy573,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku prosejeme, osolíme, přidáme cukr, kvasnice, 1 vejce, mléko, vlažnou vodu a vypracujeme polotuhé těsto. Krok 2: Vyválíme na obdélník 40x20 a poklademe po celé ploše plátky másla. Nejlépe máslo "naškrábeme" škrabkou na brambory. Pak těsto přeložíme tak, že máslo uzavřeme uvnitř. Rozválíme těsto tak, aby máslo těsto neprotrhlo a necháme přikryté 10 minut kynout. Pak znovu přeložíme a rozválíme, znovu necháme 10 minut kynout a pak ještě jednou celé zopakujeme (celkem 3x překládáme a necháme kynout). Pak znovu přeložíme a rozválíme a necháme kynout 30 min, až těsto zdvojnásobí svou velikost. Pak těsto znovu rozválíme na obdélník 30x60 cm, rozkrájíme na čtverečky nebo trojúhelníčky a stočíme do rohlíků. Krok 3: Croissanty přeložíme na moukou vysypaný plech nebo pečicí papír a necháme je na něm alespoň hodinu znovu kynout. Krok 4: Pak je potřeme vejcem, posypeme mandlovými lupínky a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 12 - 15 min dozlatova.

Zveřejněno 4. 2. 2010

Poznámka autorky Hella

S těstem se lépe pracuje, když si ho rozdělíme na 2 díly.

Můžeme plnit čokoládou na vaření, marmeládou nebo studeným vanilkovým pudinkem. Také je možné před posledním přeložením posypat těsto rozinkami a do těsta zaválet.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Croissanty s mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WLYn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Croissanty s mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WLYn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc ráda zkouším nové recepty a tenhle nemá chybu. Hledala jsem croissanty, ale většinou to byly recepty na hodiny práce a čekání. Tenhle mě zaujal hned a je super. Manžel už má v sobě třetí a musím rychle zasáhnout, aby zůstalo pár k snídani :-D.. díky moc za parádní tip :-K

Hello:-K dnes nás tak dlouho honila mlsná, až nás dohnala:-D:-D a došla řada na Tvoje croissantky. Sice bez mandlí, ale i tak vynikající:yes::yes::-K Posílám díky, bod a foto :-K:-K;-)

jéžííííš tak toto jsem přehlédla - jsou nádherné:-D:yes:

Helli, dnes jsem udělala tvoje croissanty a dělala jsem je poprvé, moc mě lákaly. Jsou vskutku výborné, tak jsem je nedělala naposled:-p Tobě dávám 15.boda:yes:

Dneska jsem je upekla:-pTrochu jsem je ošidila, nedala jsem tam tolik másla, protože mě zas honili povinnosti, pospíchala jsem, tak jsem udělala 10 maxi croissantů:-DJsou moc dobré, ale s celou dávkou másla by byly určitě ještě lepší;-)

Silviafredo, jsem ráda, že se zadařilo! Takovýto druh pečiva se musí vždy péct ve středu trouby. Ta druhá dávka byla možná lepší i tím, že kynuly déle. Málo vykynuté pečivo chutná po kvasnicích. Určitě to ještě vychytáš!

Ahoj...tak vyskusane. Su naozaj vyborne! Len nabuduce rozvalkujem este viac a este jedna vec, prve som dala do truby na spodok a velmi nenarastli a chutia trochu po kvasniciach. Druhe som dala do stredu a nadherne narastli a chutia vyborne. Plnila som ich marmeladou. Este raz dakujem. :yes:

Silviafredo, to jsi mě tedy zaskočila. Rozvaluji těsto tak dlouho, dokud nemá tendenci se protrhnout a máslo vylézt ven. Tak že to není o milimetrech, ale o tom, jak to jde. Čím tenčeji se ti podaří ho rozválet, tím více bude "lístkovat";-)

silvialfredo 26. 3. 2011 15:37
Ahoj, prosim Ta, kolko mm ma mat to cesto po kazdom rozvalkani? Dakujem :-8

Děkuju moc :-)

Nahoře, kousek pod názvem receptu píšu, že jich je asi tak 24 ks.

Mám dotaz. Kolik jich asi tak přibližně bude z téhle dávky? :-)

Jsou moc moc moc moc dobré jen trošku mastnější ale komu by to vadilo, že :-D ještě jsem je naplnila nutelou, ale přiště je naplním až po upečení:-8 nedávala jsem je ani tak dlouho kynout, nebyl čas a dokynuli krásně v troubě při pečení, jen se pekli déle:yes:

Tématické fráze:
croasant recept, sýrový croasant, croasant, recept na croasant, croassant, croassan, recept croasant, sýrové croissanty, čokoládový croasant, croissanty, croissanty s pudinkem, těsto na croasant, recept na domácí croasant, těsto na croissanty, croassant recept, recept na croissanty, máslový croasant recept, croissant recept, croissanty recept, těsto na croassan

Suroviny:
mouka hladká, kvasnice, mléko, voda, vejce, cukr krupice, sůl, máslo, lupínky mandlové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu