Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňové pyré

K přípravě tohoto pyré nepotřebujete nic jiného než dýni a trochu času. Přitom dýňové pyré je neskutečně univerzální. Hodí se totiž do polévky, lívanečků, sladkých koláčů, ale i slaných placiček.

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

chute-sveta.cz chute-sveta.cz

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Dýně omyjeme a rozřízneme napříč. Vydlabeme semínka, rukou, lžící nebo třeba porcovačem na zmrzlinu. Krok 2: Připravíme si hluboké pečicí plechy a rozpůlené dýně na ně položíme rozříznutou částí dolů. Na plech nalijeme od 120-480 ml vody (podle počtu dýní) tak, aby voda dosahovala výšky cca půl centimetru. Krok 3: Troubu předehřejeme na 180 °C a dýně pečeme cca 60–90 minut, nebo dokud dýně není po propíchnutí vidličkou zcela měkká. Krok 4: Dýně necháme na plechu zcela vychladnout, abychom s nimi mohli manipulovat. Z vychladlé dýně pak vydlabeme dužinu. Krok 5: Dužinu dáme do kuchyňského robotu, resp. mixeru a rozmixujeme dohladka (pokud je dužina moc hutná, přidáme pár lžic vody, abychom ji mohli jednoduše rozmixovat). Krok 6: Pyré přendáme do cedníku a necháme asi hodinu odkapat. Potom dýňové pyré rozdělíme do skleniček, umělých krabiček nebo jak preferujete.

TIP: Jak připravit dýňové pyré

Zveřejněno 7. 9. 2015

Poznámka autorky chute-sveta.cz

Já ho obvykle skladuji v umělých skleničkách po 450 g, protože tolik množství obvykle moje recepty vyžadují. V lednici je možné ho skladovat přibližně 2 až 3 dny, ale protože si připravuji pyré do zásoby, putuje zbytek do mrazáku. Před použitím ho jen ráno nebo večer vyndám a nechám při pokojové teplotě rozmrazit.

Pozor – pyré nepřipravujeme z dýní Halloween, které teď také najdeme v obchodě. Ty jsou určené jen k vyřezávání.

Mé další recepty najdete na http://www.chute-sveta.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KRM8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KRM8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Tématické fráze:
dýňové pyré, dýnové pyré recept, recept na dýnové pyré, recepty dýnové pyré, dýnové dýňové pyré, dýňové piré, recepty z dynoveho pyre, recepty - dýňové pyré, dýňová pyré, dýňový pyré, recept dynove pyre, dýňové pyré recepty, co z dýňového pyré, jak se dělá dýňové pyré, jak udělat dýňové pyré, cuketovo dýńové pyré, dýňové zelí recept, jak na dýňové pyré, dýňové pyré do zásoby, pyré

Suroviny:
dýně hokkaido

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu