Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 484 kJ / 1 311 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,60 g |
Tuky | 32,70 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 219,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Múku pomaly a trpezlivo na sucho zahrievame a opražíme do bledohneda. Ak máme plyn, použijeme rozptyľovač plynu. Premiešavame a sledujeme farbu. Medzitým si nachystáme vriacu vodu a roztopíme masť.
Krok 2: Keď je múka bledohnedá, zalejeme vriacou vodou, osolíme, miešame. Dostaneme hmotu podobnú ako keď odpaľujeme cesto. Na nízkej teplote stále spracúvame asi 3 minúty, cesto stmavne a dostaneme husté "cucky", prilejeme masť a ešte chvílu spracúvame.
Krok 3: Pri slanej verzii pridáme viac soli, servírujeme s osmaženou cibuľou, príp. aj kyslou smotanou.
Pri sladkej verzii posypeme práškovým cukrom a pokvapkáme zohriatym džemom.
Pri sladkej verzii posypeme práškovým cukrom a pokvapkáme zohriatym džemom.
Zveřejněno 1. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moučný šterc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X9Bk
Moje poznámka
Moučný šterc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X9Bk
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:18:50
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:14:53
Flíčky s lesními houbami
Přidáno 3. 9. 2025 21:10:59
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský guláš
Kajkajak před 4 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 6 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 10 hodinami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 11 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 11 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 12 hodinami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 14 hodinami
Tématické fráze:
babčiny recepty,
šterc,
babčiny recepty.cz,
babcinyrecepty,
babčiny recepty.cz.,
recept na šterc,
šterc recept,
isterc,
co je sterc,
šterc recepty,
sterc recepty videorecept,
babiřřiny recepty,
recept šterc,
šterc - recepty,
šterc z mouky,
babčiny nejlepší recepty,
recepty babčiny,
milanovy placky,
jak se dělá šterc,
jak se vaří šterc
Suroviny:
mouka polohrubá,
voda,
sádlo,
sůl,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
džem
Komentáře (27)
Špagi - tvoji kuchařku bych chtěla mít nebo aspoň číst
Já to milovala s rybízovým a malinovým džemem, bráchové spíš naslano a babka hubovala, proč to musí dělat pro každýho extra - ale udělala
Moc a moc děkuji za připomenutí, hned musím udělat. Fakt musíme mít leccos společného