Suroviny
Porce: 8 velkých porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 964 kJ / 4 533 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,44 g |
Tuky | 242,88 g |
Vláknina | 16,95 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 307 mg |
Sůl | 0,65 g |
Sacharidy | 493,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Veškeré suroviny (pokojové teploty) smícháme v těsto. Nalijeme ho do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
Krok 2: Kompotované jahody necháme v sítku okapat a obalíme v kokosu. Poklademe jimi povrch moučníku.
Krok 3: Dáme do trouby a pečeme cca 30 minut při teplotě cca 170 stupňů.
Krok 4: Začneme ručním šlehačem šlehat 1 bílek se dvěma lžícemi krupicového cukru a šleháme, dokud hmota není hustá. Až je hustá, přimícháme mezi prsty jemně rozemnuté malé množství sušených levandulových květů. Mezitím se moučník v klidu peče.
Krok 5: Poté špejlí zkusíme, zda je již upečeno - cca za 25 minut to zkusíme a pokud je pečeno, pak rychle stěrkou naneseme ušlehaný bílek s cukrem, do kterého je jemně vmícháno malé množství levandulových sušených květů. Necháme ještě chvíli péci, vybereme z trouby, necháme chladit a teprve potom moučník přendáme z formy či plechu na talíř. Na závěr mírně pocukrujeme levandulovým cukrem, ale jen trošičku.
Zveřejněno 23. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moučník Manon Lescaut
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MVp1
Moje poznámka
Moučník Manon Lescaut
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MVp1
Nejnovější recepty
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Velká holubka
Přidáno před 10 hodinami
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 10 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 10 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 10 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížský salát
Teenka3105 před 6 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 8 hodinami
Rýžový nákyp
panilek před 9 hodinami
Kefírové řezy
Cecilka21 před 9 hodinami
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 9 hodinami
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 11 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 11 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 11 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 12 hodinami
Tématické fráze:
plzen.rozhlas.cz recepty,
recepty moučníků z vaječných bílků,
levandulový moučník,
levandulove moucniky,
moučník na sobotu,
moucnik z kompotovanych jahod,
moucnik z medu,
malý moucnik,
moucnik opera,
moučník se sušené šlehačky,
plzen.rozhlas.cz/babicka,
rozhlas cz plzen recepty,
muzika moučníky,
moucnik s kompotovanych jahody,
malý moučník recept,
kokos jahody moucnik,
levandule moucnik,
moučníky z kompotovaných jahod,
moučné penízky do polévky,
recept na opera moučníky
Suroviny:
mouka,
cukr krupice,
med,
vejce,
olej,
kokos strouhaný,
kůra citronová,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
kompot jahodový,
kokos,
cukr krupice
Komentáře (14)
No, "Preji vam hezky den" mi zní lépe než "Mějte krásný den", že
Děkuji