Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémový koláč z bílé čokolády a mascarpone

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení těsta a chladnutí korpusu

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta a chladnutí korpusu)

Suroviny pro 1 kus

Forma o průměru 24 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 709 kJ /
4 472 kcal
Bílkoviny66,06 g
Tuky322,39 g
Vláknina12,75 g
Cholesterol 881 mg
Sodík 932 mg
Sůl1,98 g
Sacharidy320,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto:
Z prosáté mouky, másla nakrájeného na kousky, cukru, vejce a soli vypracujeme těsto. S těstem pracujeme rychle, aby se máslo příliš nerozehřálo.
Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho na 30 minut do lednice. Krok 2: Těsto rozválíme na pomoučněném válu (já vyvaluji mezi 2 kusy fólie nebo pečicího papíru) a vyložíme jím formu. Krok 3: Těsto propícháme vidličkou, položíme na něj pečicí papír a zatížíme ho luštěninami. Krok 4: Dáme péct do předehřáté trouby na 180 ºC po dobu 12-15 minut. Pak odstraníme papír s luštěninami a dáme ještě na 5-10 minut péct do světle růžova. Po upečení necháme vychladnout. Krok 5: Náplň:
Čokoládu rozlámanou na kousky a mascarpone dáme společně rozehřát za občasného promíchnutí nad párou (vodní lázeň, ale spodek nádoby s čokoládou by se neměl dotýkat vody). Výslednou směs necháme vystydnout na pokojovou teplotu. Krok 6: Smetanu vyšleháme do tuha a opatrně ji smícháme se směsí čokolády a mascarpone. Krok 7: Náplň přemístíme na předpečené těsto a koláč dáme ztuhnout do lednice, nejlépe přes noc.
Před podáváním ozdobíme koláč ovocem.

TIP: Oblíbené dezerty z mascarpone

Zveřejněno 30. 10. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zwMq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zwMq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes: to těsto používám na košíčky, vždy se povedou a koláč vypadá nádherně :yes::yes::-K

Je super. A když dáte nahoru maliny? Mňamka :)

teawetyskova: Díky za vyzkoušení :-K

:yes: za to mascarpone:-K

mňam... <3 nemusí se dávat žádná želatina,chtěla bych použít krém do roládky...:-K bodík už letí :-)

Jenny: Ta náplň, hned po udělání je dost řídká, po odložení v lednici sice ztuhne, ale dát jí jako náplň do rolády, nevim, nevim. Asi bych plnil roládu jiným krémem ;-)

Miquel: děkuji,určitě vyzkouším...:-)

Moc krásné foto,vše wow:-K:yes::yes::yes:

Díky všem všem za komentáře :-K

Nádherná prezentace chutného koláče:-8:-K:yes:

Nádherná, jemná záležitost :-):yes:

<3nadherny:-K:-K:-K:-K:-:yes::yes:

Nádherná fotka! Dělám takhle cheesecake, ale ještě teda přidávám do náplně tvaroh a je to dost sladké. Bez tvarohu by to na nás bylo moc přeslazené..

Tak ochutnano a bod je vice nez zaslouzeny. Ta kremova napln nema absolutne chybu a je neskutecna.
Diky za recept:-K

chocolate: Tak to mě těší, že chutnalo :-K :yes:

Děkuji všem za komentáře a hodnocení :-K

To je nádhera:-O:-D:yes:

Krásné :yes::yes:

To je zase krásy na světě :-K:-K:yes:

Uz dlouho se mi nestalo, abych se po precteni receptu zvedla a sla nakoupit....takze ja valim!

chocolate: :-D
zizala: děkuji :-K

Miquel: ty to umíš vždy tak lákavě naaranžovat,že člověk neodolá:-p<3:yes:

Tématické fráze:
mascarpone s bilou cokoladou, krém z mascarpone a čokolády, maskarpone s bilou cokoladou, koláč s bílou čokoládou, krém mascarpone s bílou čokoládou, čokoládový koláč s mascarpone, čokoláda s mascarpone, ovocný koláč s mascarpone, mascarpone krém s bílou čokoládou, krém s bílou čokoládou a mascarpone, krém z mascarpone s bílou čokoládou, náplň z mascarpone a bílé cokolady, recepty z mascarpone, krém s mascarpone a bílou cokoladou, koláč z mascarpone, krém udělaný z mascarpone, recepty z bile cokolady, krém z mascarpone a bílou čokoládou, kolác s mascarpone a čokoladou, koláč s mascarpone

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr, vejce, sůl, mascarpone, čokoláda bílá, smetana ke šlehání, ovoce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu