Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celerové zelí k uzenému nebo pečenému masu

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 822 kJ /
435 kcal
Bílkoviny19,53 g
Tuky30,68 g
Vláknina16,35 g
Cholesterol 46 mg
Sodík 1,11 g
Sůl2,54 g
Sacharidy13,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celer nastrouháme na hrubším struhadle a zastříkneme citronovou šťávou. Podlijeme vodou, ale jen pod povrch celeru. Osolíme a přidáme kmín. Vaříme 8-10 minut. Krok 2: Mezitím nakrájíme cibuli a bůček na kostičky. Je li bůček moc libový, přimastíme sádlem a dáme roztopit. Přisypeme cibuli a smažíme do zlaté barvy. Krok 3: Přidáme mouku a uděláme jíšku. Krok 4: Jíšku přimícháme k celeru a necháme povařit. Dochutíme jako klasické zelí, cukrem a octem podle chuti. Krok 5: Podáváme k jídlům, kde se hodí klasické zelí.

TIP: Oblíbená jídla z celeru

Zveřejněno 1. 11. 2016

Poznámka autorky mika59

Chuť zelí je velice jemná, ani není poznat, že je to celer.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerové zelí k uzenému nebo pečenému masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LVxD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerové zelí k uzenému nebo pečenému masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LVxD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: zkusila jsem a bylo výborné :-K

Tak zase celerové zelí jo ? Ty jsi Miládko neskutečná studnice nápadů. To neznám, tak to budu muset vyzkoušet. Děkuji opět za inspiraci. :yes::yes:

Konečně jsem se rozhodla pro celerové zelí. Celer začínám docela dost využívat v kuchyni. Moc chutnalo, nebylo k rozpoznání, že to bylo z celeru, ten kdo to nikdy nejedl určitě zkuste, je to zase jiná změna. :yes:;-)

janatka: Děkuji za vyzkoušení, jsem ráda, že chutnalo..:-) a taky za pěkné fotky..:-K
RubyRom: Děkuji...:-);-)

Tomas Dudacek 23. 11. 2016 00:30
Ja rad vsechny druhy zeli.....kapustove, kedlubnove.....ale celerove...tak to jsem jeste nejedl...To ale musi byt mnamka....Urcite vyzkousime....Ja totiz celer miluji jako sebe sama...:-)

<3super:-K:yes::yes::yes:

Dělám zelí z červené řepy a kedlubny tohle určitě vyzkouším celer máme rádi.:yes::yes::yes:

Ano - proč ne, to zkusím:yes:

Já se přiznám, že celerové zelí jsem ještě nezkoušela, ale celer mám ráda, takže proč ne? :-8

Tématické fráze:
celerove zeli, zelí k pečenému masu, přílohy k pečenému masu, zeli z celeru, příloha k uzenému masu, celerovy zeli, celerový alát k masu, celer jako zeli, uzené maso recepty, uzené maso se zelím, příloha k uznému masu, recepty ze zelí, hlavkove zeli s celerem, přílohy k pečenému bůčku, přílohy k uzenému masu, hlávkové zelí a pečeného celeru, recept na cerelové zelím, prilohy k pecenemu masu bez mouky, příloha k uzenému k masu, fotografie přílohy k masu

Suroviny:
celer, bůček uzený, cibule, šťáva citronová, mouka hladká, sádlo, kmín celý, sůl, cukr, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu