Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celerové zelí k uzenému nebo pečenému masu

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 822 kJ /
435 kcal
Bílkoviny19,53 g
Tuky30,68 g
Vláknina16,35 g
Cholesterol 46 mg
Sodík 1,11 g
Sůl2,54 g
Sacharidy13,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Celer nastrouháme na hrubším struhadle a zastříkneme citronovou šťávou. Podlijeme vodou, ale jen pod povrch celeru. Osolíme a přidáme kmín. Vaříme 8-10 minut. Krok 2: Mezitím nakrájíme cibuli a bůček na kostičky. Je li bůček moc libový, přimastíme sádlem a dáme roztopit. Přisypeme cibuli a smažíme do zlaté barvy. Krok 3: Přidáme mouku a uděláme jíšku. Krok 4: Jíšku přimícháme k celeru a necháme povařit. Dochutíme jako klasické zelí, cukrem a octem podle chuti. Krok 5: Podáváme k jídlům, kde se hodí klasické zelí.

TIP: Oblíbená jídla z celeru

Zveřejněno 1. 11. 2016

Poznámka autorky mika59

Chuť zelí je velice jemná, ani není poznat, že je to celer.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LVxD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LVxD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: zkusila jsem a bylo výborné :-K

Tak zase celerové zelí jo ? Ty jsi Miládko neskutečná studnice nápadů. To neznám, tak to budu muset vyzkoušet. Děkuji opět za inspiraci. :yes::yes:

Konečně jsem se rozhodla pro celerové zelí. Celer začínám docela dost využívat v kuchyni. Moc chutnalo, nebylo k rozpoznání, že to bylo z celeru, ten kdo to nikdy nejedl určitě zkuste, je to zase jiná změna. :yes:;-)

janatka: Děkuji za vyzkoušení, jsem ráda, že chutnalo..:-) a taky za pěkné fotky..:-K
RubyRom: Děkuji...:-);-)

Tomas Dudacek 23. 11. 2016 00:30
Ja rad vsechny druhy zeli.....kapustove, kedlubnove.....ale celerove...tak to jsem jeste nejedl...To ale musi byt mnamka....Urcite vyzkousime....Ja totiz celer miluji jako sebe sama...:-)

<3super:-K:yes::yes::yes:

Dělám zelí z červené řepy a kedlubny tohle určitě vyzkouším celer máme rádi.:yes::yes::yes:

Ano - proč ne, to zkusím:yes:

Já se přiznám, že celerové zelí jsem ještě nezkoušela, ale celer mám ráda, takže proč ne? :-8

Tématické fráze:
celerove zeli, zelí k pečenému masu, přílohy k pečenému masu, zeli z celeru, příloha k uzenému masu, celerovy zeli, celerový alát k masu, celer jako zeli, uzené maso recepty, uzené maso se zelím, příloha k uznému masu, recepty ze zelí, hlavkove zeli s celerem, přílohy k pečenému bůčku, přílohy k uzenému masu, hlávkové zelí a pečeného celeru, recept na cerelové zelím, prilohy k pecenemu masu bez mouky, příloha k uzenému k masu, fotografie přílohy k masu

Suroviny:
celer, bůček uzený, cibule, šťáva citronová, mouka hladká, sádlo, kmín celý, sůl, cukr, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu