Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 362 kJ / 1 999 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,38 g |
Tuky | 58,60 g |
Vláknina | 13,55 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 310,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vody, cukru, droždí a trochu mouky zaděláme kvásek, necháme ho 20-30 minut vykynout. Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, listy česneku přidáme až ke konci hnětení. Po vykynutí těsta (asi hodina) ho propracujeme a rozdělíme na 8 dílů = 8 budoucích žabek.
Krok 2: Z každého kousku těsta odkrojíme dva malé, na oči – ty v rukou zakulatíme. Z velkého kousku uválíme pramen, obtočíme ho kolem půlky párku a na obou stranách smáčkneme do špiček – koutky žabí hubičky.
Krok 3: Uložíme na plech, přiložíme očka a všechny žáby tak necháme nakynout. Před pečením ještě jehlou párky několikrát propíchneme, aby v troubě nepraskly. Pečeme ve vyhřáté troubě (180°C/asi 20 minut), před pečením potřeme. Potírala jsem vodou, proto jsou žabky hodně světlé, lépe by bylo potírat směsí vejce s vodou.
Krok 4: Hotovým žábám můžeme před podáváním kečupem nebo hořčicí namalovat očka a třeba i "hubiny".
Zveřejněno 17. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žáby…žabky…..
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L23v
Moje poznámka
Žáby…žabky…..
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L23v
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 4 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 5 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 14 minutami
Špenátová polévka
brtna před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 2 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 3 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 3 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 3 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 5 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 6 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 6 hodinami
Tématické fráze:
jak namalovat žábu,
namalovat žábu,
recept žabky,
žaby tlamičky,
zaby z těsta,
zaby recept,
male slane zabky,
žaby,
zaby recepty,
i dnes 18.4.2015 recepty,
jak lehce namalovat žábu,
kynute zabky,
recept na zaby,
jak uvařit žábu,
jak namalovat rybu,
slane male zabky,
zaby hubicky,
slane zabky,
žaba s těsta,
jak jehce namalovat žabu
Suroviny:
voda,
olej,
cukr,
sůl,
mouka,
droždí,
list medvědího česneku,
párky
Komentáře (33)
Očka z oliv, obrácených dírkama nahoru vypadají mnohlem lépe, než s kečupem...připadá mi, že se vaše žabky doopravdy koukají
Pozdravuj ode mě obě holčičky, prosím!