Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotová roláda, plněná kokosovým krémem a banány

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 947 kJ /
2 377 kcal
Bílkoviny61,20 g
Tuky140,54 g
Vláknina7,80 g
Cholesterol 1,61 g
Sodík 583 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy213,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem na krémovou konzistenci a zlehka vmícháme prosátou mouku. Nakonec vmícháme ušlehaný tuhý sníh. Zamícháme a rovnoměrně rozetřeme na plech s pečícím papírem, potřený máslem. Krok 2: Pečeme krátce v rozehřáté troubě dorůžova na 180 stupňů.
Upečený korpus zavineme i s pečícím papírem, potřený máslem a necháme pomalu vychladnout. Mezitím připravíme kokosový krém podle návodu dr. Oetkera. Krok 3: Vychladlý plát rozbalíme, sundáme z pečícího papíru. Potřeme ušlehaným krémem, poklademe oloupanými banány, které jsme potřeli oříškovou nutelou.
Opět stočíme do rolády a uložíme na cca 2-4 hodiny do chladničky. Krok 4: Po této době zdobíme roládu na povrchu zbylým krémem, dál zdobíme podle své fantazie.

Zveřejněno 16. 11. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5zjK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5zjK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

<3:-K:yes:

Máš pravdu, že je hodně děláš. Máš jich zde plno.:-)

maiva: nevím, myslím si,že je to nejjednodušší a vděčný moučník, dělám radši, jak nějaké složité dorty atd.Paní nebožka tchyně byla cukrářka, pekla je do tombol a já se od ní učila , takže asi proto.:-K.

Ivace64: Chápu, že cvik dělá mistra. Máte-měli jste cukráře, kuchaře. Ale proto zde nemusíš dávat po Xté. Pod jiným nickem máš zásobu.:-O Naučila Tě to tchýně dobře:yes:

dělám různě, dám sem jiné, jinak:-K děkuji zkusila jsem i dr. Oetkera, bylo to nahonem :-)

Povedená roláda. Já bych jen vyměnila náplň, nedala bych nutelu a kokosový krém od dr.O., udělala bych krém z mascarpone se šlehačkou a přidala bych kokos. Dávám Ti bod.:-K

Tématické fráze:
piškotová roláda, rolada s nutelou a bananem, rolada plnena krémem, piškotová roláda s krémem, nejjednodussi piskotova rolada, rolada plnena bananem, piškotová roláda recept, mistr kuchař piškotová roláda, recepty piškotová banánová roláda, piškot s kokosovým krémem, recept na kokosovou roladu plnenou kremem, piskotova rolada z bananem, roláda s kokosem šlehačkou a banánem, roláda plněná mascarpone, rolady mistr cukrář, roláda s kokosem , šlehačkou a banánem, rolada s kokosovim kremem, roláda plněná ušlehaným bílkem, nejjednodušší rolady, nejjednodušši roláda

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, banán, nutella, krém kokosový, máslo, mléko, cukr moučkový

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu