Postup přípravy
Zveřejněno 11. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažené mlíčí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWZz
Moje poznámka
Smažené mlíčí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oWZz
Nejnovější recepty
Tortillové košíky
Přidáno před 1 hodinou
Sýrové hrudky s pažitkou
Přidáno před 4 hodinami
Bylinkové pesto
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno 6. 5. 2025 14:09
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno 6. 5. 2025 13:33
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno 6. 5. 2025 12:40
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice v sýrové omáčce
Jan236737488 před 4 minutami
Víťovi muffiny
VitaKuchar20 před 7 minutami
Hovězí roštěná na cibuli
Sahula před 22 minutami
Banánové muffiny
VitaKuchar20 před 35 minutami
Hovězí na česneku
Modraska před 2 hodinami
Špagety à la carbonara
Hanako17 před 4 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Moanka před 5 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Moanka před 5 hodinami
Koláčky jako kynuté, ale bez kynutí
Moanka před 5 hodinami
Tématické fráze:
smazene mlici,
mliči,
smažené rybí jikry a mlíčí,
recept na mlíčí,
jak naložit jikry a mlíčí,
co s mlíčím,
uprava mlíčí s z kapra,
mlíčí z kapra do polévky,
recept naložené mlíčí a jikry,
jak uvařit mlíčí,
kapři mliči,
smažené kapří jikry,
smažené mlící a jikry,
jak upravit mlíčí z kapra,
mražené jikry a mlíčí,
smažené jikry,
smažené rybí mličí,
kapří mlíčí recept,
recept mlíčí,
jak upravit mlíčí
Suroviny:
kapr,
vejce,
mléko,
mouka hladká,
strouhanka,
pepř,
olej
Komentáře (11)
Naznačil jsem to níže, ale asi ne dost srozumitelně (či kategoricky?
Prosím, prosím, oči dělám, zkuste sehnat živou rybku s mlíčím, či před Svátky hmotně "zainteresovat" (na to jsou nejlepší makronky)
A pak usmažte (uvařte) vedle toho mraženého.
No, je to jako nebe a gajdy, uvídíte či spíše pochutíte
Kapří mlíčí (nemražené) patři k lehce dostupným tuzemským delikatesám
Akorát se příprava nesmí přešvihnout s délkou tepelné úpravy
Mlíčí z větších kusů mívá často na spodních částech laloků zaděláno na ukládání tuku. Mnohdy tuk takřka splývá s mlíčím a obtížně ho lze rozeznat zrakem, či hmatem (podobné je to s tukem na spodku břicha)
I malé množství rybího tuku dokáže (i v polévce) pokazit chuťový zážitek z jídla
Existuje jednoduchý způsob, jak se tuku dobrat a spolehlivě jej odstranit: Stačí rozdělené vnitřnosti hodit do studené vody ať si naposledy zaplavou a takřka okamžitě tuk, nebo vnitřnost s tukem vyplave na hladinu. Čisté maso odebereme, z ostatního odstraníme tuk (pro kontrolu maso znovu dáme do vody) a máme čisté vnitřnosti k další kuchyňské úpravě
...a blízko, blizoučko Štědrý den