Brambory s máslovou cibulkou a dvěma druhy sýru

mika59 Kuchařka: mika59

Bramborová jídla 4 názory

Suroviny

600 g brambor
2 cibule
1 sýr Jadel (110 g)
100 g nivy
plátek másla+lžíce oleje
pažitka
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Cibuli nakrájíme na kousky a na másle s olejem ji usmažíme do zlatova a do křupava. Jadel nastrouháme na jemno.

  2. Brambory oloupeme, pokud možno, co nejvíce ještě horké. Vidličkou je rozmačkáme, osolíme a opepříme. Vmícháme nastrouhaný jadel a pažitku.

  3. Brambory rozdělíme na porce. Každou polijeme horkou máslovou cibulkou a posypeme nadrobenou nivou. Podáváme se studeným mlékem, podmáslím nebo kyškou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 771 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Brambory s máslovou cibulkou a dvěma druhy sýru

Tématické fráze: druhy brambor brambory recepty recepty z brambor druhy brambory brambory s máslovou sibulkou recepty-brambory bramborák recept jaké jsou druhy brambor peceny jadel druh brambor brambory zapečené s několika druhy syru

Zapomněl/a jsem heslo