Smažené mlíčí

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 15 minut 2 porce Pokrmy z vnitřností 11 názorů

Suroviny

mlíčí z kapra
vejce
mléko
hladká mouka
strouhanka
sůl a pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kapří mlíčí zbavíme blanek, žilek a tuku. Opláchneme a osušíme. Naporcujeme na pokud možno stejně velké porce. Osolíme, opepříme a obalíme v klasickém trojobalu.

  2. Po obalení ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme do zlaté barvy. Následně vkládáme na papírový ubrousek, kde se zbavíme přebytečného tuku a podáváme jako chuťovku s bagetkou a bílým vínem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažené mlíčí

  • petras11 petras11

    To můžu, jenže jsem koupil mlíčí s předstihem a je taktéž v mrazáku, tak jsem zvědavý na tu jinou chuť :-) .

    Odpovědět

  • veverka amanda veverka amanda

    Nadja: Prosím, mohla by jste vložit recept na naložení mlíčí a jiker v oleji? Mockrát děkuji :-*:-*:-*

    Odpovědět

  • veverka amanda veverka amanda

  • casino casino

    Nadja:
    Naznačil jsem to níže, ale asi ne dost srozumitelně (či kategoricky?:-) ale mlíčí co si pohovělo v mrazáku je po tepelné úpravě jiné než čerstvé (či nemrazené z lednice).
    Prosím, prosím, oči dělám, zkuste sehnat živou rybku s mlíčím, či před Svátky hmotně "zainteresovat" (na to jsou nejlepší makronky) :-D zabíječe kaprů, že aby vám mlíčí schraňoval...
    A pak usmažte (uvařte) vedle toho mraženého.
    No, je to jako nebe a gajdy, uvídíte či spíše pochutíte :-)

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    :-O Mám od léta v mrazáku kousek vnitřností, tak vyzkouším. Vždy jsem je dávala jen do polévky, letos jsem i naložila do oleje, tak nyní i toto.;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    To miluji:-8:yes: Ale mlíčí je u nás"úzkoprofilová"surovina:-(Měla jsem si vzít za muže rybáře;-):-D

    Odpovědět

  • madlina madlina

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Komentáre, ktoré sa netýkali receptu, boli presunuté tu: https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4090

    Odpovědět

  • casino casino

    ...a blízko, blizoučko Štědrý den:-K
    Kapří mlíčí (nemražené) patři k lehce dostupným tuzemským delikatesám:yes:
    Akorát se příprava nesmí přešvihnout s délkou tepelné úpravy:-) I do polévky dávám mlíčí až na samý závěr vaření - zůstane jako "máslo":yes:
    Mlíčí z větších kusů mívá často na spodních částech laloků zaděláno na ukládání tuku. Mnohdy tuk takřka splývá s mlíčím a obtížně ho lze rozeznat zrakem, či hmatem (podobné je to s tukem na spodku břicha) :no:
    I malé množství rybího tuku dokáže (i v polévce) pokazit chuťový zážitek z jídla:no:
    Existuje jednoduchý způsob, jak se tuku dobrat a spolehlivě jej odstranit: Stačí rozdělené vnitřnosti hodit do studené vody ať si naposledy zaplavou a takřka okamžitě tuk, nebo vnitřnost s tukem vyplave na hladinu. Čisté maso odebereme, z ostatního odstraníme tuk (pro kontrolu maso znovu dáme do vody) a máme čisté vnitřnosti k další kuchyňské úpravě:yes:
    ...a blízko, blizoučko Štědrý den:-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    To bude skvělá dobrota, ale my ho nejraději v rybí polévce..:yes::yes:

    Odpovědět

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    <3Tak to uz jsem roky nemela,hned bych si aspon kousek dala.:-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: smazene mlici smažené rybí jikry a mlíčí jak naložit jikry a mlíčí mlíčí z kapra do polévky recept naložené mlíčí a jikry jak uvařit mlíčí jak upravit mlíčí z kapra mražené jikry a mlíčí co s mlíčím kapří mlíčí recept smažené jikry mliči jak upravit jikry z kapra kapří mlíčí recepty kapři mliči úprava jiker z kapra úprava mlíčí tepelná úprava mlíčí top recepty-kapří mlíčí recepty z mlíčí

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít