Kuřecí křidýlka podle Viktora Preisse
Jemně dochucená kuřecí křídla upečená v troubě tak, aby měla zlatou křupavou kůžičku, namočíme do lehce pikantní kečupové omáčky a podáváme s čerstvým pečivem. Na povrchu křupavá, uvnitř měkká a šťavnatá křidélka chutnají skvěle.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 428 kJ / 102 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,40 g |
Tuky | 0,20 g |
Vláknina | 1,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 810 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 23,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí křidýlka podle Viktora Preisse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O0yB
Moje poznámka
Kuřecí křidýlka podle Viktora Preisse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O0yB
Nejnovější recepty
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 2 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Mrkvová bábovka
Přidáno před 20 hodinami
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno před 23 hodinami
Domácí houbová paštika se sýrem
Přidáno 7. 10. 2025 10:26:02
Směs mořských plodů obalená a smažená
Přidáno 7. 10. 2025 06:07:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehýnka na paprice
Palenka před 34 minutami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Strasak před 35 minutami
Hrášková polévka (krém) s krutony
Dasmid před 55 minutami
Vepřová játra na cibulce
Mamkanamka před 1 hodinou
Cuketový koláč
Jindriskas před 3 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Jindriskas před 3 hodinami
Babiččin hrníčkový jablečný koláč
Merylas před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečné postrouhané řezy (bezvaječné)
veronika_straka před 4 hodinami
Rakytníkový sirup zastudena
Receptynove před 15 hodinami
Mrkvovo-česneková polévka
Valis před 16 hodinami
Tématické fráze:
grilovaná kuřecí křidélka pohlreich,
kuřecí křidélka v troubě,
kureci kridelka,
jak upravit kureci kridelka,
pečená kuřecí křidélka,
kuřecí křidylka,
recept na upravu křidílek,
kridylka v troube,
úprava kuřecích křidélek,
kridylka citron,
kureci kridelka úpravy,
křidýlka,
kuřeci kridylka recept,
křidýlka jiřiny bohdalové,
uprava křidylek,
kuřecí křidélka jinak,
recpty kureci kridylka,
pikantní křidélka pečená,
úprava kuřecích křidýlek,
grilované kuřecí křidélka pohlreich
Suroviny:
křídla kuřecí,
sůl,
kmín drcený,
kečup sladký,
koření chilli,
šťáva citronová,
olej slunečnicový
Komentáře (25)
Použití slunečnicového oleje při tepelné úpravě potravin není moc vhodné ( viz. údaje ke konci výše odkazovaného pojednání ). Asi budu volit řepkový, který je složením totožný s olivovým – rozdíl je mezi nimi pouze v chutích. Jinak recept určitě výborný
Přečtěte si pro změnu zase třeba názory ve výše odkazovaném článku.....a třeba se té drůbeže již nezaleknete...
A ja se tedy budu ridit tvym doporucenim a zamenim chleb za dvojku bileho
Jikotka: Jiřinko,kdysi se mi podařilo v antikvariátě sehnat kam půjdeme na oběd,na večeři a na flám