Suroviny
Porce: cca 4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 577 kJ / 3 245 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 507,50 g |
| Tuky | 135,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,95 g |
| Sodík | 1,85 g |
| Sůl | 4,50 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jehněčí kýtu jsem omyl, prolisoval česnek se solí, přidal trochu oleje, tymiánu, rozmarýnu. Rozmíchanou směsí jsem vydatně celou kýtu potřel a uložil na dva dny do ledničky. V den přípravy jsem pokrájel zeleninu, dal na pekáček s troškou sádla, a vložil na mírný stupeň do trouby. Kýtu jsem zběžně oškrabal od česneku /nevyhazoval/ a zprudka ji restoval na pánvi. Poté jsem kýtu prošpikoval špalíčkymražené slaniny,.
Krok 2: Prošpikovanou opečenou kýtu jsem položil na mírně osmaženou kořenovou zeleninu, shora polil výluhem z naložení, včetně seškrabaného česneku, přidal trochu piva, a zakryté, na mírném ohni, cca 2,5 hodinky pekl. Průběžně jsem kontroloval, podléval výpekem. Po 2,5 hodinách jsem sebral většinu zeleniny a šťávy /co šlo odebrat/, vrátil tuk zpět a odkrytou kýtu na vyšší teplotu nechal "chytit barvu". Zeleninu s výpekem jsem propasíroval, trochu povařil, zredukoval. Pak mírně zahustil troškou mouky.
Krok 3: Servíroval jsem se šťouchaným bramborem a přelivem z výpeku a zeleniny.
Zveřejněno 22. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkova jehněčí kýta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6Eg
Moje poznámka
Kadlíkova jehněčí kýta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w6Eg
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 6 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno 15. 12. 2025 18:22:09
Belgické lanýže
Přidáno 15. 12. 2025 18:05:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší marokánky
veronikatun před 13 minutami
Máslový krém na vánoční cukroví
Hanka112 před 14 minutami
Pravý vajíčkový salát podle ČSN
dedektonik před 1 hodinou
Pařížské tyčinky od maminky
KralicekZ před 1 hodinou
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Wikki před 1 hodinou
Drožďová pomazánka s vločkami
magdalenka před 2 hodinami
Bezlepková vánoční štola
mirka3 před 2 hodinami
Krkovička po staročesku
katadanisova11 před 2 hodinami
Perníčky,které jsou hned měkké
Noumik před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Majka80 před 3 hodinami
Tématické fráze:
jehněči kyta,
jehněčí kýta recept,
jehněčí kýta recepty,
ovčí kýta,
naloženi jehněči kyty,
jak nalozit jehneci kytu,
jak připravit jehněčí kýtu,
recept na jehněčí kýtu,
ovčí kýta recept,
jehněčí kýta naložení,
ovčí kýta recepty,
recept na ovčí kýta recept,
jehnečí připrava,
jak nalozit ovci kytu,
příprava jehněčí kýty,
kýta z ovce,
uzene jehneci,
recept ovčí kýta,
jehneci nalozeni kořenová zelenina,
jehněčí kýta s kostí
Suroviny:
kýta jehněčí,
slanina uzená,
česnek,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
sádlo,
máslo,
olej,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
rozmarýn
Komentáře (9)
No, tu hmotnost bych tam raději nepsal
Ještě jsem nešpikoval předem restované maso
Díky, to beru
...a s tím špikováním se mi fakt ulevilo