Naložená kýta pro Janču Remkovou

Lusinda79 Kuchař: Lusinda79

Vepřové maso 18 názorů

Suroviny

cca 600 g vepřové kýty (5 plátků)
3 velká vejce
3-4 lžíce hořčice
kávová lžička vegety
200 ml piva
mletý pepř
asi 3 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky (rovné) prášku do pečiva
případně česnek
olej
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech přísad našleháme těstíčko, pro lepší konzistenci můžeme přidat nebo část mouky nahradit solamylem.

  2. Plátky kýty obalíme a necháme uležet přes noc.

  3. Prášek do pečiva zajistí, že masíčko pěkně změkne.

  4. Smažíme na oleji a na ubrousku necháme okapat.

Poznámka

4 porce plus jeden bonusový řízeček :o)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Naložená kýta pro Janču Remkovou

  • Lusinda79 Lusinda79(autor receptu)

    Jani mám radost, že chutnalo a díky za přidání fotečky, máš to moc hezké.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Lucinko, moc dobré!!:yes: Doufám, že jsi v pořádku a že se ti bude líbit fotečka, kterou jsem přidala a děkuji ti za recept.:-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Lusindo, nebyla si v minulém životě vyslýchána inkvizicí v mučírně?

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79(autor receptu)

    Právě to Tesco jediný můžu-nemají tam háky a není stísněný prostor.

    Odpovědět

  • Marta Marta

    o prášku jsem také nevěděla, to je úžasný trik - díky :yes:

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79(autor receptu)

    Přiznávám, že ač ze starého rodu jihočeských řezníků a hospodských, mám fobii z masny.To si nedělám srandu, takže mi maso chodí kupovat muž nebo mamka.Já jen zadám instrukce.Je to fakt hanba, ale já tam mám stísněný pocit..no kdo nezažil-neví.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    :-D:-D,jen ta představa...:-D, ale Lusindo, proto já nekupuju balíčkové maso (to už musí být fakt zle - ale pak si to riziko odnáším já) raději volím řeznictví klasické - počkej, teď přemýšlím nad Tescem ...ale tam u pultového masa máš právo na kontrolu. Já vím, že je to těžké, když je za tebou fronta ...,ale pokud máš už třeba stálé řeznictví, kde nejsi tak anonymní, tak je to o něčem jiném. A maso budeš jíst ty a ne lidi za tebou, ani ti na něj nepřidaj.;-)

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79(autor receptu)

    Jenže právě to osvětlení v masně, o Tescu nebo balíčku raději ani nemluvím, to hodně zkresluje.Takže vidím možnost:"Pane řezníku, ukrojte mi na steak, a já se půjdu mrknout před krám.Fronta laskavě počká.":-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tak tady to vidím na vzpouru chuťových buněk. Ale je fakt, Jani, že roštěnec (nízký nebo vysoký) ze starého býka - no to radši podrážku z adidasek Ale zas právě u roštěnek je fantastický fígl - z mladého kusu totiž to poznáš jednak barvou - je jasná, zářivá, nesmí být ani malinko zakalená nebo do šeda, - a jednak, když to zmáčkneš tak necítíš prakticky žádný odpor. Jo pokud kupuješ porcovaný, tak bacha na nakrájení. Tam může být i z mimina býka a pokud není přes vlákno, tak ....atd ;-)

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79(autor receptu)

    ...tady Jani vidíš ty chuťové asociace.:-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Lucko, no jo, býka, roštěnka taky není moje silná stránka, ale prý to musí být hlavně mladý roštěnec. Ale, koukám, jak jsme od kýty přešly k hovězímu!:-D:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    tak tohle s tím práškem jsem neznala, ale určitě to musí fungovat, a recept je jedlý i bez něj ;-).Zkusím to se vším:-p:yes:

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79(autor receptu)

    Já se zajímala jak na steaky-dostala jsem přednášku jak koupit odleželé maso z argentinského býka odrudy Angus...i když nejsem socka tak na tohle bych potřebovala ještě jednoho manžela, který by ovšem u nás nejedl, a pouze z dobroty svého srdce mi odevzdával výplatu.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Trik s prdopečem znám, bylo mi to doporučeno právě kvůli kýty!;-)

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79(autor receptu)

    Z Orlové do Brna to máš daleko-tož su v klidu;-):-D

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: jehněčí kýta recept naložené vepřové maso naložená vepřová kýta naložené jehněčí naložená vepřová panenka naložené jehněčí maso naložení vepřového masa vepřová kýta naložena naložená panenka jehněčí kýta recepty naložené vepřové jak naložit vepřovou panenku naložení jehněčího nalozeni veprove kyty jak naložit kýtu jehněčí maso naložení naložení jehněčího masa vepřová panenka naložená jak naložit vepřovou kýtu argentinský býk

Zapomněl/a jsem heslo