Grumbírová polévka s hřibama
Pole a lesy nám poskytují suroviny, které můžeme zpracovat třeba na skvělou polévku z tohoto receptu. Základ tvoří máslová jíška a nasušené hřiby, které předem namočíme. K nim pak přidáme grumbíre, tedy brambory, a koření. No a polévka je hotová.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 342 kJ / 1 516 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 25,31 g | 
| Tuky | 71,65 g | 
| Vláknina | 47,35 g | 
| Cholesterol | 204 mg | 
| Sodík | 25 mg | 
| Sůl | 0,01 g | 
| Sacharidy | 168,74 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Grumbírová polévka s hřibama
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JkQl
Moje poznámka
					
				
Grumbírová polévka s hřibama
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JkQl
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 18 hodinami
						Tématické fráze:
						
							bramboračka s hříbama, 
						
						
							bramborová polevka s hribama, 
						
						
							polévka ze sekyrky, 
						
						
							nejlepší pórková polévka s hribama, 
						
						
							zeleninová polévka s hřibama, 
						
						
							fazolova polevka s hribama, 
						
						
							chorvatsko polívka s uzeným a kroupami
						
					
						Suroviny:
						
							máslo, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							brambory, 
						
						
							jáhly, 
						
						
							houby sušené, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							koření nové koření mleté
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (38)
Prosím, proplachovalas jáhly, jak tu někdo psal, že by se před vařením mělo
anina: nevím, jestli je přímo tento recept z Jalubí, ale ano, v knihách (vyšly dva díly) je i pár receptů, které jsou k Jalubí řazeny.
bystrouska: jáhly jsem vařila prvně a také jsem měla v povědomí, že by se měly spařit. V receptu o tom ale nic nepsali a polévka určitě nebyla hořká