Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 726 kJ / 1 130 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,47 g |
Tuky | 6,10 g |
Vláknina | 24,43 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 11 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 232,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou hlavu uvaříme ve vodě se solí a pepřem, maso obereme (část na talíř s chlebem, zbytek přijde pokrájet do polévky).
Krok 2: Zvlášť ve vodě uvaříme kroupy, pak je propláchneme studenou vodou a smícháme s vepřovou krví.
Krok 3: Kroupy s krví vlijeme za stálého míchání do vřící polévky, dobře provaříme, přidáme krájené maso, rozetřený česnek a v dlaních rozemnutou majoránku.
Dosolíme podle chuti a podáváme.
Dosolíme podle chuti a podáváme.
Zveřejněno 10. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Terlouka (černá polévka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XBpV
Moje poznámka
Terlouka (černá polévka)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XBpV
Nejnovější recepty
Salát s chřestem a jahodami
Přidáno před 9 hodinami
Masové kuličky obalené v ostro-kyselé omáčce
Přidáno před 9 hodinami
Smažený řízek podle babičky jednoho šéfkuchaře
Přidáno před 9 hodinami
Domácí třešňový sirup
Přidáno před 10 hodinami
Kynuté knedlíky
Přidáno před 15 hodinami
Květákové kari s brokolicí, paprikami a baby špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tuňáková pomazánka s tvarohem
Sahula před 6 hodinami
Tuňáková pomazánka s kapary
Sahula před 6 hodinami
Tuňáková pomazánka se sušenými rajčaty
Sahula před 6 hodinami
Vepřové výpečky na černém pivu
Sahula před 7 hodinami
BeBe střecha s banánem
Majavcelicka před 10 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Jakubka před 10 hodinami
Jihočeská kulajda
poirotka před 10 hodinami
Kuřecí špalíčky na divoko
poirotka před 10 hodinami
Tvarohový koláč s borůvkami
marsa.marsa před 10 hodinami
Tématické fráze:
krvavá polévka,
polevka z krve,
jak zavařit prdelačku,
jak dlouho varit krvavou polevku,
jak zavařit polévku,
jak varit cernou polivku,
krvavá zabijačková polévka,
černá polévka,
polévka z vepřové krve,
jak dlouho vařit krev,
jak dlouho varit prdelacku,
vepřová krev polévka,
zabijačková polévka krvavá,
krvava polivka,
krvavá polevka z jelítka,
jak uvarit cernou polevku pri zabijení,
jak zavařit černou polevku,
polévka z čerstvé krve,
jak dlouho varit krev vpolevce,
jak zavařit krev do prdelačky
Suroviny:
hlava vepřová,
kroupy ječné,
krev vepřová,
sůl,
pepř,
majoránka,
česnek
Komentáře (11)
Ale i dnes, při jakékoliv příležitosti (vaření kolena, ovaru nebo různých jiných vepřových pochutin) neopomenu následně ve vývaru zavařit prejt nebo jelitka a skvělou napodobeninu oné prdelačky si připravit
Děkuji Ti, Cathleen, za navození atmosféry času minulých
Tahle musela být opravdu povedená, protože nad ní manžel několikrát zopakoval, že už dlouho tak dobrou nejedl. Možná to chce ten vývar z hlavy, možná pomohla i ta čerstvá krev....
O predaji krvi v našich končinách tiež neviem. Z krvavničiek som už experimentálne varila polievku, samozrejme, bez bravčovej hlavy. Veľmi sa mi páči tvoja polievka...
Zabíjačku jsme nedělali už spoustu let, ale občas ve výslužce polívku dostaneme. Manžel si tuhle moc pochvaloval, že už dlouho tak dobrou nejedl (a tím mě samozřejmě potešil)