Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 143 kJ / 273 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,50 g |
Tuky | 0,60 g |
Vláknina | 4,65 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 57,15 g |
Postup přípravy
Křupavý rýpl podáváme jako přílohu. Krok 3: Můžeme je také vysypat do mísy, polít trošku teplým mlékem tak, aby křupinky změkly, mastit opečenou cibulkou nebo slaninou ..... a jíst jen s kysaným zelím nebo čalamádou.
Zveřejněno 18. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborový rýpl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5owY
Moje poznámka
Bramborový rýpl
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5owY
Nejnovější recepty
Čokoládové polevy se smetanou
Přidáno před 1 hodinou
Jahodovo-levandulový džem
Přidáno před 20 hodinami
Bramborák s vepřovými nudličkami a zeleninou
Přidáno 5. 6. 2025 13:54
Šátečky s náplní z masa a zelí
Přidáno 5. 6. 2025 13:47
Zapečené housky se sýrem a salámem
Přidáno 5. 6. 2025 13:34
Masová klubíčka
Přidáno 5. 6. 2025 13:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Anglické palačinky
Witoraz před 35 minutami
Bezinková šťáva
Anna.Milkova před 39 minutami
Krkovice na zelenině z pomalého hrnce
radekfiala před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Gabca_12 před 3 hodinami
Jogurtová bábovka s rybízem
TAkova před 4 hodinami
Kynuté knedlíky
Iwana666 před 5 hodinami
Borůvkový kynutý koláč
matodato před 5 hodinami
Babiččina koprová omáčka
Marcela1099 před 7 hodinami
Kuřecí kousky v česnekovém těstíčku podle Čiriny
Veramik před 11 hodinami
Houby na smetaně
Sahula před 19 hodinami
Tématické fráze:
rýpl,
rýpl recept,
šumavský šmorn,
rypl recepty,
recept rypl,
chodský rýpl,
rýpl z brambor,
bramborový šmorn,
chodské jídlo rýpl,
chodský toč,
recept na rýpl,
jídlo rypl,
chodsky toč recept,
jak se dělá šmorn,
rypl jídlo,
vychladlé brambory v recepty,
šmorn,
ripl recept,
uvařené brambory nastrouháme a promícháme,
co je to rypl
Suroviny:
brambory,
sůl,
mouka hrubá,
sádlo
Komentáře (15)
Zajímavé, jak se vracíme ke starým receptům. Ty hospodyňky uměly dobře kouzlit
(Až na použití semen karobu jako platidla
***
Recept mě navnadil
No, kdy to ale má jeden stihnout navařit a sníííst..., nebo aspoň ochutnat?
Zatím (už skoro 3 týdny!) je na pořadu dne Krupice v trojobalu
"... s kysaným zelím nebo čalamádou."
No, já tedy opravdu, ale opravdu nechci souznít s částí názvu
Ani tady jsem nic nenalezl: http://malkiel.blog.cz/0911/psohlavci-nebo-chodove