Postup přípravy
	Krok 1: Z morkových kostí vytěžíme morek. Lze to i při pokojové teplotě, ale dobře se to dělá, když kosti necháme asi půl hodiny v troubě při 80 °C; morek se pak dá snáze vyklepnout. S morkem můžeme pracovat hned, ale ve finále je pohlednější, když ho napřed necháme krátce vykrvit ve vodě.
	Krok 2: Nakrájíme jej asi na centimetr silné plátky, kterými poklademe pečivo a necháme krátce zapéci pod grilem, jen co pečivo začne chytat barvu.
	Krok 3: Dobře osolíme a podle chuti opepříme. A protože je to taková obložená topinka, tak ani česnek není off topic.
Poznámka: Pokud prohřejete morek jen do momentu, kdy zesklovatí a začíná už už zlátnout, tak je to pro gurmety ten správný okamžik ke konzumaci. Kdo zná foie gras, tak ví, o čem je řeč.
Poznámka: Pokud prohřejete morek jen do momentu, kdy zesklovatí a začíná už už zlátnout, tak je to pro gurmety ten správný okamžik ke konzumaci. Kdo zná foie gras, tak ví, o čem je řeč.
Zveřejněno 2. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Morkové "Foie gras"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Xqq
Moje poznámka
					
				
Morkové "Foie gras"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Xqq
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 12 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 9 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							foie gras recept, 
						
						
							zapečené morkové kosti, 
						
						
							predkrm z morkove kosti, 
						
						
							slané palačinky, 
						
						
							co obsahuje peceny morek, 
						
						
							co obsahuje hovezi morek, 
						
						
							předkrmem z morkových kostí, 
						
						
							co je foi gras
						
					
						Suroviny:
						
							kost hovězí morková, 
						
						
							chléb toustový, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (5)
Ještě že Vás tu máme
Sapík? Proč?
No, osobně neznám...
(přidán obrázek)