

Foie gras s medovou dijonskou hořčicí a meruňkovým chutney
Suroviny 2 porce
- 0,5l mlieka
- 500 gr husacia pečeň (foie gras)
- 200 gr husacia masť
- Marhuľové chutney:
- marhule, tamarind, zázvor, vínny ocot, klinčeky, chilli papričky... ( chutney si pripravujem ako zaváraninu vo vačšom preto neuvádzam presnú gramáž).
- Medová dijonska horčica a marhuľové chutney
Postup přípravy receptu
Husaciu pečeň necháme odležať v mlieku na chlade 12 hodín.
V menšom kastróliku roztopíme husaciu masť a pečeň v celku na nej opražíme.
Opečenú nakrájame na plátky a servírujeme s horčicou a chutney. Podávame s bielym chlebom.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Foie gras s medovou dijonskou hořčicí a meruňkovým chutney
-
Vytahuji tento rcp, protože čas předmětné delikatesy již blízko, blizoučko
Pamatuji, když máti cpávala do husích krků jakési šišky z čehosi. Husí dospělce kupovala u ověřených chovatelů a pár týdnů před exekucí je držela v bednách upravených právě k účelu vykrmování nebohého ptactva. Dnes by za něco podobného maminku patrně pohnali před soud. Avšak jater jsme si doma moc neužili! Tři sourozenci byli z domu, tak aspoň dostali játra v sádle ve skle, že aby si užili...
Chystám se na Rembrandta do Budapešti a vedle potěchy oka určitě potěším i své nitro
*****
...škoda, že Moshe: emigroval - odzkoušených židovských receptů není nikdy dost... -
super dobrota a chutney, to je mňam mňam
+ 12
-
Myslím, že ho vymazal sám Moshe....má pryč recepty i svoje fotky......jen ty "rámečky" receptů zůstaly.
-
Tý jo, kde je recept?
-
Marynka, až do mňa trklo
Na tej fotke máš presne rovnaký vzor servisu ako mám ja. Čumela som, veď toto som nerobila a nefotila
-
Marynka: Super foto, dakujem a som rad ze si to vlozila.
-
recept luxusní, chválím... určitě vyzkouším!!!
-
Chtěla jsem vložit fotografie " našich" jater, ale nejde mi to, tak musím napsat recept , jak je dělám já. Skoro stejně, jen bez omáčky. V každém případě bod.
Tak už se mi to podařilo. Doufám, že to nevadí. -
Lucie (neregistrovaný/á) : Presne ako pises. Ja napriklad nikdy nepouzivam bujony, a rozne zmesi umelo vytvorene. Ak ma byt jedlo lahodne musi dostat to co tam patri.
-
Dakujem vsetkym za kometare a bodiky. Ano aj kačacia pečen je dobra na takyto sposob.
-
Já jsem jen chtěla reagovat na Moshe, stěžoval si, že předloží klenot a vyčítá se mu nedostupnost (hlavně cenová). Myslím, že na obecně zaměřeném kuchařském webu s něčím takovým lze počítat.
K receptu jako takovému nemám připomínky, kdo chce a může, nechť si ho uvaří -
Brutální dobrota - blahopřeji
Dobroty jsou vždy o penězích
-
Moshe, velmineobvyklý a zajímavý recept, ale taky bych ho vyzkoušela jako Světlanka s kachnímy játry, bude to trochu jiná chuť, ale nava....dávám ti 7.bod
-
Papání luxusní... a polemika o penězích tady podle mně nemá co dělat. Ostatně toto jídlo není v kolonce "levné recepty".
Hrůzostrašné jsou tu čas od času náhražkové recepty na něco jako "tiramisu" z pomazánkového másla, nebo konzerva paštiky v kuřeti na paprice... to je teprv horor. A plakat pod tímhle zázrakem, že si ho nedám je stejný, jako plakat na webu fandů aut pod obrázkem luxusní káry, že se takovou nikdy nesvezu. Je to zbytečné a bezpředmětné.
Já za recept děkuju, až se mi dostanou jatýrka do ruky, vím co s nima. -
Moshe, teď se projevím jako barbar...nemám "kontakty" na husu...co myslíš, kdybych použila kachní játra?...je to moc velká hrůza?...miluju kachní játra nakrájené na kostičky a osmažené v kachním tuku...jen tak na chleba, na čerstvý chleba, posolit...nooo, můžu se z toho ujíst...husí játra jsou asi nesrovnatelná, ale....