Foie gras s medovou dijonskou hořčicí a meruňkovým chutney

Moshe Kuchař: Moshe

Doba přípravy: 15 min 2 porce Předkrmy 53 názorů

Suroviny

0,5l mlieka
500 gr husacia pečeň (foie gras)
200 gr husacia masť
Marhuľové chutney:
marhule, tamarind, zázvor, vínny ocot, klinčeky, chilli papričky... ( chutney si pripravujem ako zaváraninu vo vačšom preto neuvádzam presnú gramáž).
Medová dijonska horčica a marhuľové chutney
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Husaciu pečeň necháme odležať v mlieku na chlade 12 hodín.

  2. V menšom kastróliku roztopíme husaciu masť a pečeň v celku na nej opražíme.

  3. Opečenú nakrájame na plátky a servírujeme s horčicou a chutney. Podávame s bielym chlebom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Foie gras s medovou dijonskou hořčicí a meruňkovým chutney

  • casino casino

    Vytahuji tento rcp, protože čas předmětné delikatesy již blízko, blizoučko:-p

    Pamatuji, když máti cpávala do husích krků jakési šišky z čehosi. Husí dospělce kupovala u ověřených chovatelů a pár týdnů před exekucí je držela v bednách upravených právě k účelu vykrmování nebohého ptactva. Dnes by za něco podobného maminku patrně pohnali před soud. Avšak jater jsme si doma moc neužili! Tři sourozenci byli z domu, tak aspoň dostali játra v sádle ve skle, že aby si užili...
    Chystám se na Rembrandta do Budapešti a vedle potěchy oka určitě potěším i své nitro:-D
    *****
    ...škoda, že Moshe: emigroval - odzkoušených židovských receptů není nikdy dost...

    Odpovědět

  • evaebertova evaebertova

    super dobrota a chutney, to je mňam mňam:yes::-p:-p:-p + 12

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Myslím, že ho vymazal sám Moshe....má pryč recepty i svoje fotky......jen ty "rámečky" receptů zůstaly.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Tý jo, kde je recept?:-O

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Marynka, až do mňa trklo :-O:-O:-O Na tej fotke máš presne rovnaký vzor servisu ako mám ja. Čumela som, veď toto som nerobila a nefotila :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Moshe Moshe(autor receptu)

    Marynka: Super foto, dakujem a som rad ze si to vlozila.

    Odpovědět

  • happy.lenulka happy.lenulka

    recept luxusní, chválím... určitě vyzkouším!!!

    Odpovědět

  • Marynka Marynka

    Chtěla jsem vložit fotografie " našich" jater, ale nejde mi to, tak musím napsat recept , jak je dělám já. Skoro stejně, jen bez omáčky. V každém případě bod.
    Tak už se mi to podařilo. Doufám, že to nevadí.:-):-)

    Odpovědět

  • Moshe Moshe(autor receptu)

    Lucie (neregistrovaný/á) : Presne ako pises. Ja napriklad nikdy nepouzivam bujony, a rozne zmesi umelo vytvorene. Ak ma byt jedlo lahodne musi dostat to co tam patri. :-p

    Odpovědět

  • Moshe Moshe(autor receptu)

    Dakujem vsetkym za kometare a bodiky. Ano aj kačacia pečen je dobra na takyto sposob.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Já jsem jen chtěla reagovat na Moshe, stěžoval si, že předloží klenot a vyčítá se mu nedostupnost (hlavně cenová). Myslím, že na obecně zaměřeném kuchařském webu s něčím takovým lze počítat.
    K receptu jako takovému nemám připomínky, kdo chce a může, nechť si ho uvaří;-)

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Brutální dobrota - blahopřeji ;-) Dobroty jsou vždy o penězích:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Moshe, velmineobvyklý a zajímavý recept, ale taky bych ho vyzkoušela jako Světlanka s kachnímy játry, bude to trochu jiná chuť, ale nava....dávám ti 7.bod:yes:

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Papání luxusní... a polemika o penězích tady podle mně nemá co dělat. Ostatně toto jídlo není v kolonce "levné recepty".
    Hrůzostrašné jsou tu čas od času náhražkové recepty na něco jako "tiramisu" z pomazánkového másla, nebo konzerva paštiky v kuřeti na paprice :-D... to je teprv horor. A plakat pod tímhle zázrakem, že si ho nedám je stejný, jako plakat na webu fandů aut pod obrázkem luxusní káry, že se takovou nikdy nesvezu. Je to zbytečné a bezpředmětné.
    Já za recept děkuju, až se mi dostanou jatýrka do ruky, vím co s nima.

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    Moshe, teď se projevím jako barbar...nemám "kontakty" na husu...co myslíš, kdybych použila kachní játra?...je to moc velká hrůza?...miluju kachní játra nakrájené na kostičky a osmažené v kachním tuku...jen tak na chleba, na čerstvý chleba, posolit...nooo, můžu se z toho ujíst...husí játra jsou asi nesrovnatelná, ale....

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: foie gras - husí játra recept foie gras cena husí játra foie gras recept kolik stojí husa chutney husí terina recept foas gras luxusní předkrm luxusní předkrmy chutney recepty husaci pečeň co to je krmena husi jatra je to inak vykrmena husi jatra foie gras ověřená veka - recept předkrm foisgras husí játra předkrm foie gras recept ktere sadlo nema cholesterol kachni nebo husi játra fois grass kachní játra foie gras

Zapomněl/a jsem heslo