Stříhaná tvarohová vánočka

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka:

Doba přípravy: pečení 25-30 min + kynutí 1 větší vánočka Moučníky , Kynuté 8 názorů

519

Suroviny

700 g hladké mouky
1 kostka droždí
1 lžíce cukr krupice
400 ml mléka
1 vejce + 1 bílek
1/4 lžičky soli
3 lžíce oleje
Náplň:
250 g tvarohu
50 g roztopeného másla
2 lžíce cukr moučka
Na potření:
1 žloutek + 2 lžíce oleje
2 lžíce mléka
moučkový cukr na posypání
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mouky rozdrobíme droždí, posypeme ho cukrem a zalijeme vlažným mlékem.
    Necháme vzejít kvásek, pak přidáme zbylé suroviny a umícháme hladké těsto.
    Těsto můžeme dělat i v pekárně.

  2. Těsto necháme vykynout na teplém místě asi 45 minut. Potom vyválíme plát ve tvaru obdélníku a potřeme jej náplní z tvarohu. Těsto s tvarohem stočíme jako roládu.

  3. Z rolády nakrájíme kolečka, která pokládáme trochu nalevo, pak trochu napravo a stále opakujeme, dokud máme kolečka.

  4. Vánočku potřeme směsí žloutku, oleje a mléka a ještě necháme chvíli kynout.

  5. Pečeme v předehřáté troubě 25-30 minut na 200 stupňů. Zároveň respektujeme svou troubu, může to být delší nebo kratší doba.

Poznámka

Recept jsem našla v časopise Pošli recept a je od paní Boženy Peřinové z Luk nad Jihlavou

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 270 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Stříhaná tvarohová vánočka

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: posli recept tvarohová vánočka vánočka bez drozdi vánočka tvarohová vánočka doba pečení tvarohová vánočka z droždí tvarohová vánočka z droždí

Zapomněl/a jsem heslo