Nadýchaný hrnečkový perník
Perník patří mezi velmi jednoduché buchty a je rychlý na přípravu. Navíc se dá připravit osvědčenou hrnkovou metodou, proto nepotřebujete váhu. Potřený marmeládou a politý čokoládou - to je přesně ten, který nám pekly naše babičky k víkendové snídani.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 35x25 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 260 kJ / 4 364 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,68 g |
Tuky | 155,31 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 209 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 644,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme hluboký plech, vymažeme ho tukem a vysypeme hrubou moukou. Místo toho můžeme plech pouze vyložit papírem na pečení.
Krok 2: Do mísy vsypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, kakao, kypřicí prášek do perníku a promícháme. Přidáme mléko, olej, vejce a opět promícháme. Do těsta můžeme přidat nasekané ořechy.
Krok 3: Těsto vylijeme na připravený plech a vložíme do středně předehřáté trouby.
Krok 4: Pečeme zhruba 20 minut při teplotě 170 °C, řídíme se zkušeností s vlastní troubou.
Krok 5: Hotový perník potřeme marmeládou, polijeme čokoládou a posypeme kokosem.
Zveřejněno 14. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nadýchaný hrnečkový perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YM42
Moje poznámka
Nadýchaný hrnečkový perník
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YM42
Nejnovější recepty
Skotský pudink s rebarborou
Přidáno před 1 hodinou
Nudle s mákem a rebarborou
Přidáno před 3 hodinami
Hermelín s rebarborovo-cibulovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Lasagne s květákem a mrkví
Přidáno před 4 hodinami
Korejské stir-fry z mletého masa a cukety
Přidáno před 4 hodinami
Tartaletky s čokoládovou náplní a ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chřest v jemné omáčce se zeleným pepřem
Povar-Kuzmicz před 1 hodinou
Vepřové nudličky se žampiony v pikantní omáčce
Sassa před 1 hodinou
Nepečený piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou
Wizulle před 3 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
lucyjezdikova před 3 hodinami
Salát z ředkviček
faluska před 10 hodinami
Chlebová polévka
faluska před 11 hodinami
Buchtičky s vanilkovým krémem jako od babičky
Martina.j před 11 hodinami
Děrovaná buchta
sarkahumlova před 11 hodinami
Pikant zelí s klobásou
MilosCz před 11 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Cadik před 11 hodinami
Tématické fráze:
perník,
pernik recept,
hrníčkový perník s marmeládou,
perník na plech hrníčkový s jablky,
hrnickovy pernik,
nadýchaný hrníčkový perník,
pernik na plech,
recept na perník,
nadýchaný perník recept,
perník na plech nadýchaný,
nadychany pernik,
pernikova buchta,
recept pernik,
nadýchaný perník s jablky,
hrnkovy pernik,
domácí perník,
hrnickovy pernik s jablky,
hrníčkový recept na perník,
nadýchaný perník na plech,
jemny pernik
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
mléko,
olej,
vejce,
prášek do perníku,
cukr vanilkový,
kakao,
ořechy,
poleva čokoládová,
marmeláda,
kokos strouhaný,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (189)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 1,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A s rodinou sme ho snědli hned 1 den
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jinak za mě dobré.
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Občas se stane, i těm nejlepším, že se něco nepodaří.
Andělsky nadýchaný perník
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0Používám špaldovou hladkou mouku a výborný!
Když jsme dělali poprvé, dělala jsem od oka, míchala vidličkou v hrnci a pekla v kamnech. Tak výborný už nikdy neudělám
Jo dnes dělám ve formě tak jsem na to zvědavá . Ale zatím dobrý ????
Doma se po něm vždy jen zapráší a děti ho zbožňují.
dnes jsem vyzkoušela recept poprvé a musím říct, ze vynikající.Do těsta jsem teda přidala místo jednoho vajíčka 2 a trochu skořice, mimo jiné jsem do těsta přidala ještě nastrouhané jablka a vlašské ořechy,potřela ostružinovou marmeládou, tento recept doporučují.Výborné.
Jinak je lepší ten perník ještě vlažný na podél rozříznout a marmeládu dát dovnitř, zůstane i déle vláčný.
Bodík, fotka, pochvala a dík.