Suroviny
Porce: 4-5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 280 kJ / 306 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,09 g |
Tuky | 1,58 g |
Vláknina | 27,70 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 118 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 56,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očistíme a nakrájíme zeleninu (na libovolné kousky - bude se mixovat). Pekáč nebo kastrol vymažeme máslem a dáme polovinu nakrájené cibule (druhou polovinu použijeme na základ do omáčky), všechnu červenou papriku, řapíkatý celer a mrkev. Osolíme a přidáme nasekaný rozmarýn.
Maso osolíme, okořeníme sladkou paprikou a trochou kmínu. Vložíme do pekáče na zeleninu, poklademe kousky másla a pečeme do měkka ve vyhřáté troubě na 180° a podle potřeby podléváme. Prostě jako když pečeme kuře :-) Krok 2: V hrnci rozehřejeme máslo nebo olej (můžeme oboje) na kterém osmažíme zbytek cibule (já cibuli při restování solím) a po chvilce i nasekaný česnek.
Na tomto cibulovém základu uděláme jíšku z hladké mouky a přidáme i sladkou papriku (nesmí se připálit). Zalijeme vývarem nebo vodou, rozmícháme a necháme provařit. Krok 3: Z pekáče vyndáme upečené maso, výpek se zeleninou přidáme do omáčky a rozmixujeme. Necháme provařit. Dohustíme nebo naředíme podle potřeby a dochutíme solí , pepřem a pár kapkami citronu. Nakonec zjemníme smetanou. Krok 4: Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo i rýží, nebo jáhly s cibulkou
Maso osolíme, okořeníme sladkou paprikou a trochou kmínu. Vložíme do pekáče na zeleninu, poklademe kousky másla a pečeme do měkka ve vyhřáté troubě na 180° a podle potřeby podléváme. Prostě jako když pečeme kuře :-) Krok 2: V hrnci rozehřejeme máslo nebo olej (můžeme oboje) na kterém osmažíme zbytek cibule (já cibuli při restování solím) a po chvilce i nasekaný česnek.
Na tomto cibulovém základu uděláme jíšku z hladké mouky a přidáme i sladkou papriku (nesmí se připálit). Zalijeme vývarem nebo vodou, rozmícháme a necháme provařit. Krok 3: Z pekáče vyndáme upečené maso, výpek se zeleninou přidáme do omáčky a rozmixujeme. Necháme provařit. Dohustíme nebo naředíme podle potřeby a dochutíme solí , pepřem a pár kapkami citronu. Nakonec zjemníme smetanou. Krok 4: Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo i rýží, nebo jáhly s cibulkou
Zveřejněno 2. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře na paprice asi trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QrlY
Moje poznámka
Kuře na paprice asi trochu jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QrlY
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 11 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 21 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 21 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 1 minutou
Majonézové rohlíky
Annanas před 1 hodinou
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Pozde před 3 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 3 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 4 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 4 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 4 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 7 hodinami
Tématické fráze:
kuře na paprice,
kuře na paprice zdravě,
kuře na paprice trochu jinak,
zdrave kuře na paprice,
kuře na paprice jinak,
kuře na paprice se zeleninou,
vepřové na paprice trochu jinak,
kure na paprice s mrkvi,
kuřecí stehna na paprice,
kuře na paprice recept,
kuřecí na paprice,
zdravé kuře na paprice recept,
pečené kuře zbytky na paprice,
kuře recepty,
kuře na paprice a smetaně trochu trochu jinak,
zeleninove kure na paprice,
kuře na paprice s jáhlami,
kuře recept,
kuře na paprice bez jisky,
kuře na paprice ze bytků
Suroviny:
stehno kuřecí,
paprika čerstvá červená,
celer řapíkatý,
mrkev,
cibule,
česnek,
rozmarýn čerstvý,
olej,
smetana,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
šťáva citronová
Komentáře (5)
Já osobně bych jíšku vynechala.Do pekáče bych dala všechny cibule,po rozmixování zeleniny by měla být omáčka dostatečně hustá