Králík na víně s provensálským kořením

miruse Kuchařka: miruse

4-5 porcí Jiné maso 0 názorů

Suroviny

1 králík
10 - 15 dkg anglické slaniny
máslo
plnotučná hořčice
cca 2 dcl červeného vína
provensálské koření
sušený česnek
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osolíme, potřeme hořčicí a dáme do pekáče. Posypeme česnekem, provensálským kořením a podlijeme vínem. Na maso poklademe slaninu, jestli je libová, můžeme přidat ještě máslo. Pekáč přikryjeme a vložíme do předem vyhřátě trouby na 200 °C . Po patnácti minutách pečeme na 150°C dokud není maso měkké a nejde lehce od kosti.

  2. Podáváme s vařenými brambory, šťouchanci s cibulkou, bramborovou kaší, jáhlami atd. Hodí se i špenát, dušená mrkev nebo jiná restovaná zelenina.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík na víně s provensálským kořením

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: králík na víně s hořčicí králík na provensálském koření maso s provensálským kořením na červeném víně králík na česneku na víně králík na víně a zelenině s kaší králik na víně s bramborovou kaší králík na spwnatu a červeném víně bramborová kaše s jáhlami divoký králík na víně

Zapomněl/a jsem heslo