Kuře na smetaně trochu jinak

suslajda Kuchařka: suslajda

2 porce Drůbeží maso 9 názorů

Suroviny

2 kuřecí stehna (měla jsem i 2 křídla)
2 cibule
podle potřeby kuřecí vývar
3 větvičky rozmarýnu
3 řapíky řapíkatého celeru
libeček
2 polévkové lžíce olivového oleje
2 kávové lžičky maďarského koření (Grešík)
250 ml smetany na vaření
sůl
kouřová sůl
2 polévkové lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno.

  2. Rozehřejeme si olej, na který dáme cibuli, necháme zarestovat, přidáme rozmarýn, na drobno nakrájený řapíkatý celer a libeček, necháme ještě asi 5 min. restovat.

  3. Přidáme maso, opečeme ho z obou stran, mírně osolíme, okořeníme maďarským kořením, podlijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.

  4. Maso vyndáme, šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, chvilku provaříme, nalijeme smetanu, dochutíme kouřovou solí, necháme provařit, vrátíme maso a podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře na smetaně trochu jinak

Tématické fráze: kure na smetane kuře jinak kuře na rozmarýnu se smetanou kureci na rozmarynu a smetane kureci rozmaryn smetana kuřecí na smetaně recepty na kuře kuřecí maso rozmarýn víno a smetana kuřecí na rozmarýnu se smetanou kuře trochu jinak jak restovat maso kuře na kysané smetaně kuře na smetaně s vařeneho masa rozmarýn smetana kuře kure restovat recepty kuře adžika smetana restovat maso