Pařížské řezy jednoduché
Jednoduché a lahodné, přesně takové jsou tyto řezy provoněné rumem a kakaem. Inspirované jsou slavným pařížským dortem, ale naši variantu zvládne i začátečník. Ať už k nedělní kávě nebo na rodinnou oslavu, vláčný korpus a čokoládová šlehačka nikdy nezklamou.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 419 kJ / 4 402 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,86 g |
Tuky | 224,37 g |
Vláknina | 33,25 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 338 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 506,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem svaříme suroviny na pařížskou šlehačku a necháme do druhého dne vychladit v lednici.
Krok 2: Suroviny na korpus vyšleháme elektrickým šlehačem a vylijeme na olejem vymazaný a kokosem vysypaný hluboký plech.
Krok 3: Těsto vložíme do vyhřáté trouby, upečeme a necháme vychladnout.
Krok 4: Studený korpus pokapeme rumem a potřeme pikantní marmeládou.
Krok 5: Pařížskou šlehačku vyšleháme a natřeme na korpus,
Krok 6: Na ozdobu posypeme strouhanou tyčinkou Margot.
Zveřejněno 14. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížské řezy jednoduché
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Epg
Moje poznámka
Pařížské řezy jednoduché
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Epg
Nejnovější recepty
Grilování s uzenou paprikou
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové nudličky s okurkou
Přidáno před 3 hodinami
Broskvový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Nanuky broskvové
Přidáno před 3 hodinami
Langoše jako ze stánku
Přidáno před 3 hodinami
Broskvová marmeláda II
Přidáno před 3 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný táč s drobenkou
Libaka před 1 hodinou
Cuketové karbanátky
pesmax před 1 hodinou
Stryky z Orlové
sonka.306 před 1 hodinou
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 2 hodinami
Borůvkové knedlíky
zackovam před 2 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
Jakubaru před 2 hodinami
Vepřová játra ve smetanové omáčce s lesními houbami
Sahula před 2 hodinami
Švestkovo-borůvková buchtička
zackovam před 3 hodinami
Škvarkové placky ze staré kuchařky
Jaromila před 3 hodinami
Tématické fráze:
pařížské řezy,
pařížské řezy recept,
šlehačkové pařížské řezy recept,
pařížský řez,
jednoduché řezy,
recept na pařížské řezy,
jednoduché řezy na plech,
jednoduché moučníky,
parizke rezy,
pařížské tyčinky,
pařížské řezy na plech,
pařížský řez recept,
řezy s pařížskou šlehačkou,
pařížsky řez na plech,
paříšské řezy,
parizsky rezy,
recepty na pařížské řezy,
pařížské tyčinky recept,
pariske rezy,
recept pařížské řezy
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
cukr vanilkový,
vejce,
olej,
voda,
kakao,
prášek do pečiva,
šlehačka,
tyčinka ledové kaštany,
čokoláda na vaření,
rum,
marmeláda pikantní,
čokoláda margot,
kokos
Komentáře (58)
hladkou mouku, korpus se nebude tak drobit a bude nadýchanější. Jinak výborná buchta. Z dvojité dávky
vyšší, prořízla jsem a naplnila marmeládou. Díky za nápad.
Anna:
- 3 ks ( mám velký plech a těsto je v něm akorát ) jsem přidala ještě 3 lžíce kakaa. A jsem velice zvědavá, jak bude chutnat
mým zítřejším hostům. Některé recepty jsou tu výborné, přesto pro méně zdatné nebo začátečníky málo popsaný postup.
Den (nebo pár hodin) předem uvaříte suroviny na krém (pařížskou šlehačku) a posléze dobře VYCHLAZENOU hmotu ušleháte