Hovězí roštěná
Měkká a dobře okořeněná roštěnka, to je jídlo když ne na sváteční, tak na nedělní stůl. Jakmile se kuchyní rozline vůně cibulového základu a začne se ozývat naklepávání masa, je téměř jasné, že se k obědu bude podávat právě tahle oblíbená klasika.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 715 kJ / 1 127 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 137,34 g |
Tuky | 42,64 g |
Vláknina | 10,95 g |
Cholesterol | 270 mg |
Sodík | 887 mg |
Sůl | 1,95 g |
Sacharidy | 45,35 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí roštěná
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/92Nx
Moje poznámka
Hovězí roštěná
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/92Nx
Nejnovější recepty
Broskvové knedlíky vařené v páře
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová panenka s omáčkou s cuketou a sušenými rajčaty
Přidáno před 1 hodinou
Koprová omáčka s vejci
Přidáno před 3 hodinami
Toasty s anglickou slaninou
Přidáno před 19 hodinami
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 20 hodinami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Křehký koláč s tvarohem a meruňkami
stefi.f47 před 12 minutami
Výborné lokše
Lilijuli před 1 hodinou
Mokrý koláč s ovocem
malipi před 1 hodinou
Cheesecake
Barča Holubová před 1 hodinou
Vepřové řízky v zelném těstíčku
Fijajda před 2 hodinami
Rajská s kuličkami z mletého masa
peppek před 2 hodinami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
MonikaKa před 3 hodinami
Zelné placky se sýrem
Matea před 13 hodinami
Jednoduchá meruňková bublanina
Violator před 13 hodinami
Kefírová rychlovka s ovocem
Eva.H.D. před 15 hodinami
Tématické fráze:
hovězí roštěná,
hovězí roštěnky,
roštěná,
roštěná recept,
hovězí roštěná recept,
roštěnky z hovězího masa,
hovězí roštěná plátky recept,
hovězí roštěná recepty,
hovězí roštěnka,
recept na roštěnou,
roštěná hovězí,
rostenky recept,
rostena z hoveziho,
recepty hovězí maso roštěná,
recept na hovězí roštěnou,
rostenka recept,
recepty hovezi rostenka,
hovězí roštěnky recept,
recept hovězí roštěná,
recept roštěná
Suroviny:
roštěná hovězí,
cibule,
hořčice plnotučná,
vývar masový,
sůl,
pepř mletý,
olej,
mouka hladká,
voda
Komentáře (53)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Pužití masoxu do omáčky je fakt přinejmenším odvážné.
Voda s moukou na zahuštění? K tomu už vůbec nemám co dodat. Co maso lehce obalit v mouce, ta se při restování opeče na jíšku a omáčku zahustí. Díky tomu nebude omáčka světlá jak hořčice. Dále když vidím jak autor na videu zprudka vaří omáčku, tak se divím, že je to poživatelné. Maso se musí dusit pomalu a ne vařit jak vodu na čaj.
Pro ty co zvracej nad použitím masoxu (glutamátu) doporucuji si vyhledat glutaman sodny na Wiki. Zjistíte že kuchyňská sůl je mnohem horší pro zdraví než MSG.
Žiji v Jihovýchodni Asii a zde se přidává toto ochucovadlo skoro do všeho už staletí.
No, to co tu popisujete není Hovězí roštěná, ale uvařená kráva
V komentářích vidět, že pár kuchyněk to neznalo...
Pokud se "záklechtka" (ten příšerný název jsem si nevymyslel) šejkruje jak psáno v rcp, tak se tomu říká poněkud hezčejc: "zátřepka" (to jsem si taky nevymyslel)
A co se dotejká sorty masa..., pročpak asi se hotové jídlo jmenuje "roštěnky" a ne "plečky", nebo "zadnice", he?
Zkuste někdy paralelně (ne v jednom kastrole dvě masa vedle sebe, ale ve dvou kastrolech vedle sebe - v každém jedno maso) porovnat nízký roštěnec a např. zadní. Pokud nepoznáte rozdíl (ve vůni, v chuti, ve struktuře, pak vás lituju...
No, na druhou stranu vám můžu jenom závidět, protože být na tom jako vy, tak mi bude místo masa stačit sójové, či REMA plátky...