Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z uzené makrely

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie323 kJ /
77 kcal
Bílkoviny2,66 g
Tuky0,28 g
Vláknina8,12 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy14,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzenáče pečlivě vykostíme a maso buď rozmačkáme vidličkou, nebo utřeme do hladka. Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Krok 3: Postupně přidáváme koření a vymícháváme vidličkou nebo dírkovanou vařečkou do hladka (nástroj dle vaší volby). Krok 4: Papriku nakrájíme na drobounké kousky a vmícháme. Dochutíme citronovou šťávou. Krok 5: Necháme aspoň půlhodiny proležet a až po této době případně dochutíme, nebo rozředíme mlékem (my ale raději hustší konzistenci).

Zveřejněno 15. 3. 2009

Poznámka autorky spagetka

Skvělý je k tomu ceylonský černý čaj ochucený citronem. Samozřejmě je možná i jiná značka:-))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRJK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRJK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Marti - určitě i ze sýra - Apetito také používám, někdy i lučinu nebo žervé ;-):yes:

Špagetko,když dám do makrel místo tvarohu-nemám-sýry Apettito múže to být?Může to být i se sýrem?Jaké to bude?Dnes jsem koupila ráno 2 makrely na pomazánku,ale nevěděla jsem,že tam patří tvaroh.Děkuji

Světluš,Simono taky mě vytáčejí ty nemístné hlášky.Ale co se dá dělat.Jedině jak říkáte nereagovat.:-//

Světluš máš asi pravdu,ale mě to opravdu vytáčí,jsou to lidé,kteří toho asi moc v životě neudělali a pak asi i děti,určitě se tím baví.No zkusím to nereagovat:-))

Simčo, sem-tam se tady objeví nějaká neregistrovaná hvězda, co má akorát spoustu hloupých hlášek...nejlepší je na ně nereagovat...nevím proč to dělají - nuda? závist?...kašli na ni...

Tedy Lucinko neregistrovaná,vždyť ti to nikdo nenutí:-))
A takhle vyjadřovat se o jídle;-(to se nedělá.

ale ale, dneska ještě nejsou prázdniny ;-) Koukej mazat do školy nebo do postele (jestli jsi nemocný/á).:-//:-S

tu čili bych vynechala;-):-p

já dávám místo tvarohu Lučinu...:-)

Já jsem jí jednou s tvarohem taky zkoušela, ale ona mi pak tekla.:-( Je fakt, že to byl tvaroh ve vaničce - takže hodně syrovátky:-S

Papričko - jednak ta makrela byla dost velká a jednak tam nedávám žádné máslo ani jiný tuk - tvaroh mám plnotučný (je fakt že je od soukromníka´), bylo to akorát. Ale ať každý zkouší od menšího množství ingrediencí podle své chuti. ;-)

Z uzené makrely dělám pomazánku často, ale úplně jinou. Nebyly ty 2 tvarohy na jednu makrelu moc ? Já dávám na 1 čudlu 100g pomazánkového másla nebo taveného sýru. :-)

Mńam, mňam!:yes:

Tématické fráze:
rybí pomazánka z makrely, rybi pomazanka z uzene ryby, pomazánka z úzené ryby, pomazánka z uzenáče, rybí pomazánka z uzených ryb, rybí pomazánka z makrely recept, pomazánky z uzené ryby, pomazánka z pečené makrely, pomazánka z pečené makrely, makrela recepty, rybí pomazánka makrela, rybí pomázánky z makrely, pomazánka z makrely a tvarohu, rybí pomazánka s makrely, rybi pomazanka z uzenace, rybí pomazánka recept z makrely, uzená rybí pomazánka, rybí pomazánka z makreli, ryby pomazanka z makrely, uzená makrela-pomazánka

Suroviny:
makrela uzená, tvaroh, cibule, česnek, pepř čtyř barev, chilli paprika čerstvá, koriandr, tymián, šťáva citronová, paprika čerstvá zelená, pažitka, ryba, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu