Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulharský bramborový salát

Bramborový salát vhodný ke grilovačce má svůj původ na jihu Evropy. Doplní stůl stejně dobře i v našem jídelníčku. V létě i v zimním období. Pro svou lehkost a chuťovou neotřelost se bude určitě dobře aklimatizovat i na svátečním stole v závěru roku.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ejajama ejajama

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 526 kJ /
1 082 kcal
Bílkoviny21,88 g
Tuky27,97 g
Vláknina26,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 246 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy173,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvařené brambory ve slupce po vychladnutí oloupeme a protlačíme "mřížkou" nebo nakrájíme na kostičky jako na klasický bramborový salát. Krok 2: Cibuli, nebo naťovou cibulku nakrájíme na jemno. Nakládané okurky také na jemno. Nasekáme velkou hrst petrželové nati. Krok 3: Přidáme sůl, pepř, plnotučnou hořčici, ocet a kuchyňský olej. Možno přidat trochu sladkokyselého nálevu z okurek (místo části octa). Krok 4: Vše promícháme, necháme uležet nejméně 2 hodiny v lednici.

TIP: Jak dozdobit salát - květy z mrkve

Zveřejněno 15. 1. 2017

Poznámka autora ejajama

Takový salát jsem jedl v Bulharsku na dovolené. Výborný v létě, v horku. Je lehký a pikantní. Dělávám ho doma ke grilovačce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rWq2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rWq2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

<3mnammm

Salát je rychlý a dobrý. Dělám ho často s různými obměnami. :yes: +

Tématické fráze:
bulharský salát, bulharský salát s jogurtem, sladkokysely bramborovy salat, bramborový salát sladkokyselý, lehký bulharský recept, bramborový salát ve sladkokyselém nálevu recept, okurek bulharsky, bramborový salát, bulharský salát s masem, bramborový salát s petrželí, nálev na bramborový salát, bramborovy salat s cibuli a hořcici, recept bramborovy salát, top recepty bulharsko, německý bramborovýsalát, bramborový salát recept, bulhatský salát, bramborový salát v sladkokyselém nálevu, bulharsky recepty, salat brambor a cibuli v sladkokyselem nálevu

Suroviny:
brambory, cibule, okurky sterilované, olej, ocet, sůl, pepř mletý, hořčice plnotučná, petržel

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu