Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanový sypaný koláč

Smetanový sypaný koláč je jednoduchý a přesto lahodný moučník, který si zamilujete pro jeho vláčnou smetanovou náplň a křupavou drobenku. Bez hnětení a složitého kynutí ho zvládne upéct opravdu každý.

Hodnocení receptu je 5,0 (104×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kadrnoskova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

dávka na menší pekáček cca 31 x 23 cm

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 544 kJ /
3 476 kcal
Bílkoviny80,56 g
Tuky155,56 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 728 mg
Sodík 668 mg
Sůl1,94 g
Sacharidy434,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 160 °C. Krok 2: Vhodný pekáček vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou (nebo strouhankou či kokosem). Krok 3: Z mouky, cukru, vajíčka, kypřicího prášku do pečiva a rozpuštěného másla připravíme drobenku (žmolenku). Krok 4: Z mléka, pudinku a cukru uvaříme hustý pudink. Krok 5: Do pekáčku nasypeme 2/3 drobenky, kterou poklademe ovocem nebo kompotem Můžeme použít broskvový kompot a šťávu zamíchat do pudinku. Výborné jsou borůvky nebo jahody (s jahodovým pudinkem). Krok 6: Na ovoce nalijeme pudink a posypeme zbytkem drobenky. Krok 7: Pečeme přibližně na 160 °C (podle zkušeností s vlastní troubou) a po 10 minutách zalijeme smetanou a necháme dopéct. Krok 8: Po upečení necháme koláč vychladnout, aby pudink dobře ztuhl. Moučník nádherně voní vanilkou a smetanou.

TIP: Sladké koláče s ovocem a drobenkou

Zveřejněno 4. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanový sypaný koláč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZz6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smetanový sypaný koláč

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZz6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (45)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dnes poprvé z dvojité dávky, aby bylo na klasický veliký plech. Pudink jen z 1 a 1/2l mléka a pudinku 200g (mám vážený). Použila jsem mandarinky. Drobenku jsem lupla do robota s hnětačem a pohodička. Moc děkuji za recept na opravdu skvělý koláč, který použiji na velkou oslavu narozenin. Ňami :-)

Chválím nápad zalít koláč smetanou, dodalo to šmrnc.

Upraveno do BL podoby a plna spokojenost :-8:yes:

man hotovo a musim teda rict,ze je luxusni :yes::-):yes::yes::yes:

V receptu jsou 3 pudinky na 1 l mléka,ale ve videu je 1 l mléka a 1 pudink,jak to mám tedy chápat? Diky

marepavla: recept znám, 3 pudingy do 1 litru mléka, musí to být hustý puding...je to moc dobré:yes:

Eja57: děkuji jdu na to
:-)

Kolac nas moc neoslovil. Delala jsem s broskvemi. Verim, ze s boruvkami ci jahodami by byl chutove vyraznejsi.

Moc děkuji za bezva recept! Na čtvercovou dortovou formu stačilo cca 100 g másla do drobenky. Puding jsem uvařila jeden vanilkový s 250 ml šťávy z broskvového kompotu + cca 200 ml mléka a po lehkém vychladnutí do toho lehce vmíchala kostku tvarohu. Koláč je nadýchaný a výborný, posílám dědečkům, určitě jim bude chutnat :-)

Chcem sa spýtať,či z toho mlieka a puding.práskov treba uvariť puding.....ked sa píše,že vodu z kompotov dala do pudingov....nebolo to potom riedke?Ďakujem

Koláč se povedl. Moc nám chutnal. Dělala jsem s vanilkovým pudinkem a s mandarinkovým kompotem. Po 10 minutách pečení jsem ho polila smetanou na vaření 15 % . Místo másla na drobenku jsem použila heru, ale nerozpustila jsem ji. <3

Povedl se napoprvé, opravdu snadný a voňavý, i když na mně moc pudinkový.

Smetanu 12% nebo šlehačku?

Jiřina: lepší je šlehačka ke šlehání 31 - 33 %

Tématické fráze:
smetanový koláč, broskvový koláč s pudinkem, sypaný koláč s pudinkem, smetanový moučník, sypaný koláč s ovocem, sypaný ovocný koláč, smetanový koláč s ovocem, koláč s pudinkem a broskvemi, sypaný jablečný koláč karlštejnský, sypaná buchta s tvarohem a ovocem, sypaný broskvový koláč, koláč na neděli, smetanový drobenkový koláč, sypaný drobenkový koláč, sypana buchta s pudinkem, smetanový pudink, sypaná buchta s jablky, smetanový pudink, sypaný jablečný koláč s pudinkem, karlovarsky kolac

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, máslo, vejce, kypřící prášek do pečiva, cukr vanilkový, pudink, mléko, cukr, smetana, broskve, ananas, tuk, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu