Suroviny
Porce: 8 a více
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 779 kJ / 2 337 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,72 g |
Tuky | 53,24 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 802 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 343,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnku dobře rozkvedláme mléko s vejci a špetkou soli.
Krok 2: Postupně za stálého míchání nasypeme mouku.
Krok 3: Těsto naleváme naběračkou na vyhřátou pánev pomastěnou sádlem. Otáčíme pohybem zápěstí.
Krok 4: Pečeme z obou stran.
Zveřejněno 28. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Placky neboli palačinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9zj8
Moje poznámka
Placky neboli palačinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9zj8
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 8 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 2. 9. 2025 20:17:14
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno 2. 9. 2025 20:08:14
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Belgické vafle
ne.honzula12 před 2 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 2 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 3 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 4 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 5 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 5 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 7 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 7 hodinami
Buchta Rafaelo
Alicia8 před 8 hodinami
Špenátová polévka s mlékem
Kajkajak před 8 hodinami
Tématické fráze:
palacinky s hladke mouky,
palačinky bez žmolků
Suroviny:
mléko,
vejce,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (4)
Lenunka:
Žmolky?
Každý dělá jinak...
Z osáté! mouky a trošky mléka (mléko liji do mouky) umíchám zahoustlé těstíčko, potom vmíchám vejce (snáze se rozmíchají) a posléze doředím zbytkem mléka
OT
Kdysi jsem zkoušel smažit vedle sebe z čerstvého a odleželého těsta: žádný rozdíl jsem nepoznal...
No, tímto ale netvrdím, že francouzští soudruzi to od nepaměti dělají blbě, že