Suroviny
Porce: 8 a více
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 779 kJ / 2 337 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 114,72 g |
| Tuky | 53,24 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 1,10 g |
| Sodík | 802 mg |
| Sůl | 1,84 g |
| Sacharidy | 343,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnku dobře rozkvedláme mléko s vejci a špetkou soli.
Krok 2: Postupně za stálého míchání nasypeme mouku.
Krok 3: Těsto naleváme naběračkou na vyhřátou pánev pomastěnou sádlem. Otáčíme pohybem zápěstí.
Krok 4: Pečeme z obou stran.
Zveřejněno 28. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Placky neboli palačinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9zj8
Moje poznámka
Placky neboli palačinky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9zj8
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 8 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 9 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 9 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 10 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 10 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 3 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 3 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 3 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 5 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 6 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 7 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 8 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 8 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 8 hodinami
Tématické fráze:
palacinky s hladke mouky,
palačinky bez žmolků
Suroviny:
mléko,
vejce,
mouka hladká,
sůl
Komentáře (4)
Lenunka:
Žmolky?
Každý dělá jinak...
Z osáté! mouky a trošky mléka (mléko liji do mouky) umíchám zahoustlé těstíčko, potom vmíchám vejce (snáze se rozmíchají) a posléze doředím zbytkem mléka
OT
Kdysi jsem zkoušel smažit vedle sebe z čerstvého a odleželého těsta: žádný rozdíl jsem nepoznal...
No, tímto ale netvrdím, že francouzští soudruzi to od nepaměti dělají blbě, že