Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fisch and chips s remuládou

Hodnocení receptu je 4,7 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 943 kJ /
2 855 kcal
Bílkoviny187,60 g
Tuky137,27 g
Vláknina16,76 g
Cholesterol 902 mg
Sodík 1,86 g
Sůl4,44 g
Sacharidy200,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oškrábeme, pokrájíme na hranolky a necháme je asi 20 minut stát ve studené vodě, do které jsme přidali lžíci octa. Z filetů ryb odstraníme kůži a pokrájíme je na menší kousky. Pokud máme rybu zmrzlou, necháme ji chvíli povolit ve vodě, do které jsme přidali trošku octa. Totéž můžeme udělat i s porcemi ryby čerstvé. Krok 2: Droždí dáme do misky, zalijeme asi čtyřmi lžicemi teplé vody, promícháme a necháme asi pět minut rozpustit. Pak přisypeme osolenou mouku, přidáme olej a pivo a umícháme těstíčko - mělo by být hustší, asi jako na lívance. Asi 20 minut ho necháme v teple stát. Potom ušleháme z bílku sníh a do těstíčka ho opatrně vmícháme. Krok 3: Předvaříme hranolky - asi 5-10 minut do poloměkka, zcedíme je a necháme na papírové utěrce vychladnout a oschnout. Krok 4: Porce ryby osušíme, v papírové utěrce z nich vymačkáme přebytečnou vodu, obalíme v mouce a pak v těstíčku. Smažíme z obou stran v rozpáleném oleji. Po usmažení necháme na papírové utěrce odsát tuk. Ještě horké usmažené porce ryb mašlovačkou potíráme vinným octem, rozmíchaným v poměru 1:1 s vodou (kvasný ocet nedávejte, získali byste chuť znojemských okurek :D) Krok 5: Stejně tak dozlatova usmažíme předvařené hranolky a dáme do misky vyložené papírovou utěrkou, osolíme. Krok 6: Do majolky přidáme prolisované vejce, šalotku spolu s okurkou a kapary nasekáme nadrobno. Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Zveřejněno 5. 8. 2017

Poznámka autorky hosta

Žádný z receptů, které jsem vyzkoušela, není moc podobný tomu, co se koupí v Londýně - tenhle ano :D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fisch and chips s remuládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KoBJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fisch and chips s remuládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KoBJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

První smažený kousek se na talíř ani nedostal:yes::-)

Jan: :-D:yes:

<3Tak to vypada opravdu stejne jako nekde v Anglicke restauraci.Je to velka dobrota.:-K:yes:

Tak tohle miluju ;-):-):yes:

Chutný sobotní oběd, dala bych si říct <3;-):yes:

mňam, sbíhají se mi sliny:-) :yes::-K

Tolik krasy ne jednom taliri...

Tématické fráze:
fish end and chips recepty, těstíčko na fisch, fish end, ryba and chips, recept na rybu s remuládou, hranolky s vinným octem, recept na hranolky s bílkovým sněhem, -fisch, f isch, hranolky předvaříme

Suroviny:
filet z tresky, ocet, droždí, mouka hladká, pivo světlé, sůl, olej, bílek, olej, ocet, brambory, olej, ocet, majolka, vejce, cibule šalotka, okurky sterilované, kapary, petržel, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu