Křupavá ryba s restovanou zeleninou

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 20 minut 2-3 porce Ryby 4 názory

Suroviny

400 g ryby čerstvé nebo mražené tresky (měla jsem afrického sumečka)
200 ml vody, nejlépe perlivé
120 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
20 g rozpuštěného másla
50 g slaniny
sůl
slunečnicový olej na smažení
Zeleninu zvolíme podle chuti: kapustičky, mrkev, zelené fazolky, ale může být i květák, brokolice, hrášek atd. a bramborové hranolky.
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvou rybu opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na proužky nebo porce. Uložíme do chladničky a do mrazáku dáme chladit vodu. Mraženou rybu necháme mírně povolit a osušíme. Očistíme všechnu zeleninu i brambory a vše nakrájíme na hranolky, kolečka nebo velikosti soust.
    Všechnu zeleninu krátce povaříme, asi 4 minuty, scedíme a prolijeme studenou vodou. Necháme okapat a osušíme.
    Nakrájíme slaninu na kostičky a dáme ji na pánev vyškvařit. Podle potřeby přidáme trošku oleje a dáme opékat zeleninu i brambory.

  2. Do hlubší misky nasypeme mouku, vmícháme prášek do pečiva a přidáme rozpuštěné máslo a sůl. Z této směsi vytvoříme drobenku, do které přilijeme vychlazenou perlivou vodu. Pokud nemáme perlivou vodu, dáme do mouky celý prášek do pečiva. Předehřejeme druhou hlubší pánev a dáme do ní olej na smažení.
    Promícháme metličkou těstíčko, ale hrudky jsou žádoucí - při smažení se nafouknou a udělají křupavou krustu.

  3. Vychlazené osolené kousky ryby obalujeme v těstíčku a ihned vkládáme do horkého oleje. Smažíme velmi krátce dorůžova z obou stran a vyndaváme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. .
    Podáváme s bramborovými hranolkami a obložíme restovanou zeleninou. Kdo má rád, přidá i tatarku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křupavá ryba s restovanou zeleninou

  • Marie Svarcova Marie Svarcova(autorka receptu)

    casino: četla a nevím co je nesrozumitelné - k perlivé vodě jsem dala do mouky TROŠKU prdop a když tohle dělám z obyčejnou vodou tak dávám prdop CELÝ :-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Marie Svarcova:
    Vaší odpovědi nerozumím... Četla jste bod 2 postupu?
    ***
    Asi myslíte https://www.toprecepty.cz/recept/58315-hurikan-rol...
    Ne, už jsem nepekl (viz koment u předmětného rcp)

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova(autorka receptu)

    casino: voda mi přišla málo perlivá tak jsem přidala jen malou lžičku prdop a když je jen obyčejná voda dávám celý, ten obalo je křupavý i studený za pár hodin :-K díky a hezký večer ( povedla se roláda ? dejte vědět)

    Odpovědět

  • casino casino

    No, připomíná to Tempuru, ale je to cosi originálního:yes:
    Asi by to chtělo poupravit bod 2 postupu: patrně to budou dvě různé věci, pokud do drobenky přidáte bublinkovou vodu, NEBO prdopeč, že :-O :-)

    Odpovědět

Tématické fráze: ryba se zeleninou ryba na másle se zeleninou recept na rybu cerstva ze zeleninu jak na krupavou rybu sumeček africký recepty smažená ryba se zeleninou křupavá ryba recept na křupavou krustu ryby jak obalujeme rybu křupavá smažená ryba