Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 510 kJ / 2 034 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,40 g |
Tuky | 10,29 g |
Vláknina | 30,35 g |
Cholesterol | 3 mg |
Sodík | 4,29 g |
Sůl | 10,60 g |
Sacharidy | 407,75 g |
Postup přípravy
Hodinu před zaděláním těsta do rozkvasu přidáme pšeničnou mouku a cca 180 g vody z odměřeného množství, jakžtakž promícháme necháme proběhnout autolýzu - mouka bobtná, rozvíjí se lepková struktura. Krok 2: Po hodině přidáme ve zbytku vody rozmíchanou sůl a kmín a vmísíme do těsta, které necháme nakynout - 1-2 hodiny, opět podle okolního tepla. Krok 3: Vykynuté těsto vyškrábneme na pomoučený stůl, zformujeme do bochníku, poprášíme ho moukou a uložíme do moukou vysypané ošatky kynout. I s ošatkou můžeme vsunout do velikého igelitového sáčku - kolem těsta se vytvoří vlhké a teplé prostředí, které kynutí napomáhá. Krok 4: Vykynutý bochník opatrně a s oporou ruky vykulíme na plech s pečící fólií, ometeme z něj mouku, postříkáme ho vodou z rozprašovače a dáme upéct do dobře vyhřáté trouby.
Peču na dlaždici, kterou rozpaluji spolu s troubou, takže bochník na ni z plechu sešoupneme i s fólií. Při 220°C je upečeno za 45-50 minut.
Zveřejněno 23. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Letní bochník se syrovátkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DOo6
Moje poznámka
Letní bochník se syrovátkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DOo6
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 8 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 14 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 15 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 18 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 19 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 5 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 5 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 5 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 5 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 6 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 6 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 7 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 7 hodinami
Tématické fráze:
recepty ze syrovátky,
recepty se syrovátkou,
chléb zadělaný syrovátkou
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka celozrnná žitná,
voda,
syrovátka sušená,
mouka chlebová pšeničná,
kmín drcený,
sůl
Komentáře (5)