Sterilované okurky "RUSY"
Příprava těchto sladkokyselých okurek je sice trochu zdlouhavější, ale výsledná chuť za to čekání rozhodně stojí. V receptu využijete přerostlé okurky zbavené slupek a semínek, takže žádná nepřijde nazmar.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 255 kJ / 1 734 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,60 g |
| Tuky | 12,87 g |
| Vláknina | 84,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 44,63 g |
| Sůl | 110,00 g |
| Sacharidy | 361,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Okurky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme jádřince. Hmotnost okurek po očištění by měla být 3 kg.
Krok 2: Připravené okurky nakrájíme na pásky či řezy a vložíme do čisté nádoby. Přisypeme 50 g soli, promícháme a necháme jeden den uležet.
Krok 3: Na druhý den slijeme z nádoby s okurkami vodu. Neproplachujeme.
Krok 4: V hrnci svaříme 2 litry vody s 33 ml octa. Horkým nálevem zalijeme okurky v nádobě, promícháme a necháme opět den uležet.
Krok 5: Na druhý den octovou vodu slijeme. V hrnci svaříme 75 ml vody, 90 g cukru, 30 g soli a 19 ml octa. Přidáme 2 lžíce hořčičného semínka.
Krok 6: V tomto nálevu vaříme 300 g očištěné a nakrájené cibule tak dlouho, až je sklovitá. Nakonec vmícháme scezené okurky a vše důkladně promícháme.
Krok 7: Takto připravenou směs plníme do čistých zavařovacích sklenic, zavíčkujeme čistými víčky a sterilujeme 30 minut při 100 °C.
Zveřejněno 11. 9. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sterilované okurky "RUSY"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qxl0
Moje poznámka
Sterilované okurky "RUSY"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qxl0
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 10 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 13 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 18 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 19 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 2 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 3 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 3 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 3 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 5 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 6 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 8 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 8 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 9 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 9 hodinami
Tématické fráze:
nakládané okurky rusy,
rusy z okurek,
cuketove rusy,
zavařené okurky rusy,
rusy recept,
nalev na okurky rusy,
zavařování okurek rusy,
recept okurkove rusy,
rusy,
recept na okurky bez jádřinců,
ruse z okurek,
okurky rus,
nalev okurky rusy,
rusy ze salátových okurek,
okurkove rusy,
recept na rusy,
recept rusy,
zavařování rusů,
zavařování okurek ruse,
přerostlé okurky
Suroviny:
okurky sterilované,
cibule,
sůl,
semínka hořčičná,
ocet,
cukr,
voda
Komentáře (3)