Buchta z Hery
Tato rychlá buchta, která je někdy nazývána Šalamoun, by rozhodně neměla chybět ve vašich receptech. Je to snadný hrníčkový recept, takže není třeba nic odměřovat. Závěrečná hmota na polití dokonale nahradí čokoládovou polevu a pokud do ní přidáte ještě trochu rumu, celý moučník se krásně rozvoní.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 692 kJ / 4 468 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,22 g |
Tuky | 48,74 g |
Vláknina | 31,50 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 416 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 893,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 2. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buchta z Hery
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DRvK
Moje poznámka
Buchta z Hery
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DRvK
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 16 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 20 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 6 minutami
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 18 minutami
Toskánský bůček
poirotka před 1 hodinou
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 1 hodinou
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 1 hodinou
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 3 hodinami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 3 hodinami
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 5 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 5 hodinami
Tématické fráze:
recepty z hery,
pečeme z hery,
hera recepty,
moučníky z hery,
moucnik z hery,
buchta šup do trouby,
recept z hery,
rychlá buchta z hery,
recepty s hery,
kakaová vařená buchta,
buchta hop do trouby,
vařená buchta,
buchta s ostružinami,
hera,
kolac z hery,
buchta s herou,
recept hera,
kokosová buchta z hery,
recepty na bábovku z héry,
z hery
Suroviny:
tuk hera,
voda,
cukr,
kakao,
vejce,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
tuk,
mouka
Komentáře (19)
jenom doporučuji (po odlití hmoty do skleničky) před přidáním vajec a ostatních surovin přece jenom chvíli počkat, aby se vám ta vejce neuvařila- hmota je velmi horká
Dává se do rozpálené trouby, peče se na 180° asi 15-20 minut. Hotová je, až se začnou odlupovat okraje od plechu.
Políváme buchtu hned co se vytáhne z trouby. Ona se totiž ta odložená hmota má vsáknout, aby to nebylo suchý, ale vláčný a navíc teprve pak se na tom horkým a mokrým krásně rozpustí nastrouhaná čokoláda.