Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 757 kJ / 898 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,70 g |
Tuky | 4,32 g |
Vláknina | 14,15 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 19 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 181,00 g |
Postup přípravy
Opatrně ho vyškrábněme na pomoučený stůl, přeložíme ho a vytvarujeme bochník, který necháme kynout v pomoučené ošatce. Krok 3: Vykynutý bochník s oporou ruky vykulíme na plech, ometeme z něj přebytečnou mouk a, postříkáme vodou z rozprašovače. Upečeme ve vyhřáté troubě (na 250°C, po vložení chleba zeslabit asi na 220°C/45-55 min – každá trouba peče jinak, stupně i délka pečení jsou orientační).
Zveřejněno 14. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chleba ze Ždánského lesa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwGY
Moje poznámka
Chleba ze Ždánského lesa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jwGY
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 4 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 10 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 10 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 17 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 19 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno 19. 10. 2025 21:05:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 48 minutami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 4 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 5 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 5 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 7 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 8 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 10 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 10 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 10 hodinami
Tématické fráze:
rozkvas kyne,
rozkvas že starého pečiva,
recept na chleba
Suroviny:
kvásek,
mouka žitná chlebová,
voda,
voda,
mouka hladká,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (15)
Tím, jak se snižuje kvalita kupovaných výrobků toto označení už delší dobu získává hanlivý nádech, což je obrovská škoda.
finneta: tenhle jsi zkoušela? https://www.toprecepty.cz/recept/41988-denni-chleb... Složením velice obyčejný, jednoduchý, poměrně světlý, a přitom úžasně pružný, nadýchaný, měkký a s křupavou kůrkou....máme ho nejradši
Chleba peču, nebo kupuji u ověřeného pekaře
Pro tchyňku s vyndávacími zuby kupujeme cosi, co si chleba říká a co ona bez problémů požije. Je to taková "vata" a mám ověřeno, že abych se saturoval, tak takového chleba sním dvojnásobné množství.
Děkuji