Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý bramborák se škvarky

Tento bramborák se škvarky se peče v jednom pekáčku, takže je lehčí než klasická smažená verze. Nadýchané kynuté těsto a křupavé škvarky tvoří kombinaci, která zasytí a krásně provoní kuchyni. Hodí se jako hlavní jídlo i vydatná svačina.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min Bez doby kynutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, Bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

Zapékací forma o velikosti asi 20 × 25 cm

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 858 kJ /
444 kcal
Bílkoviny18,81 g
Tuky8,10 g
Vláknina11,07 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 128 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy69,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve 2 lžících vlažné vody rozmícháme rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a necháme chvíli stát. Část vody, která se z nich uvolní, slijeme. Česnek oloupeme a utřeme nožem. Krok 3: K bramborám přidáme vzešlý kvásek, vejce, koření, rozetřený česnek, sůl a trochu hladké mouky, aby vzniklo hustší těstíčko. Nakonec vmícháme škvarky. Krok 4: Včas předehřejeme troubu na 200 °C. Zapékací formu dobře vymažeme sádlem, urovnáme do ní bramborové těsto a necháme ho vykynout. Krok 5: Povrch posypeme dalšími škvarky, zapékací mísu dáme do vyhřáté trouby na 200 °C a upečeme dočervena. Krok 6: Podáváme s okurkou nebo zelným salátem.

TIP: Jak připravit domácí škvarky

Zveřejněno 23. 11. 2017

Poznámka autorky cathleen

My jsme pekli v zapékacích miskách. Je to klasické bramborákové těsto a obsahuje navíc škvarky, ale upečené bylo lehounké, kypré a mně osobně připadalo méně mastné, než to smažené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MqOR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MqOR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:-)<3:yes::yes: Pěkný recept a krásná práce :-K

To je zajímavý recep:yes: a ukládám k vyzkoušení .

Dobrý nápad:yes: To musím vyzkoušet:-8 ...jen bych tam ještě přidala česnek, aby to byl echt bramborák...;-)

be.amenity: také tak...i když třeba do buchet ho nedáváme :-8
Ale roční spotřeba cibule a česneku je u nás doma nadprůměrná;-)

cathleen: U nás rovněž...:-D Tento recept určitě zkusím, neb jsem se kdysi (právě ve snaze vyvarovat se mastnosti ze smažení na oleji v pánvi) pokoušela péct v troubě klasické těsto a výsledek byl nic moc...:-( Takže toto se zdá býti skvělou alternativou:yes:;-)

Tématické fráze:
kynuty bramborak, kynutý bramborák se škvarkama, kynuté bramboráčky, bramborákové těsto škvarky, recep bramborák, bramborák se škvarkama v troubě, kynutý bramborák se škvarkama na plechu, droždí a škvarky, kynuté bramborové lokše, skvarky recept obsahuje

Suroviny:
brambory, vejce, mouka hladká, česnek, škvarky, droždí čerstvé, kmín drcený, pepř mletý, majoránka, sůl, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]