Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 268 kJ / 781 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 1,00 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 162,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Holubinky očistíme (na řízky používám u větších kousků celý klobouk) a zvlášť pak celou nohu, u velkých nohu a klobouk rozpůlíme, menší jenom rozpůlíme, malé děláme vcelku. Prosolíme, zespod potřeme utřeným česnekem a necháme chvilku odpočinout.
Krok 2: Brambory oškrábeme a nakrájíme na malé plátky a měsíčky a dáme na pánev. Dospodu dáme cibuli. Pořádně posypeme kmínem, osolíme, přidáme vývar, trošku sádla a zakryjeme a dusíme.
Krok 3: Zapneme fritovací hrnec a mezitím si obalíme holubinky v klasickém trojobalu, které potom smažíme ve fritovacím hrnci dozlatova. Sem tam promícháme brambory na pánvi, až jsou hotové.
Zveřejněno 1. 7. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WWBW
Moje poznámka
Kadlíkovy smažené holubinky s novýma brambůrkama
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WWBW
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 4 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 3 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 3 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 7 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 7 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 9 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 9 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 9 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 10 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Tématické fráze:
holubinka fialova,
holubinky,
houba holuběnka,
jedlé holubinky,
rizky z holubinek,
holubinky recepty,
holubinky na taliri,
holubinky foto,
holubinka ruzovka,
holubinka ruzova,
jak dlouho smažit hřiby,
pokrmy z holubinek,
ciruvka zelanka recepty,
holubinky recept,
holubinka zelena,
recepty z holubinek,
fialová holubinka,
holubinka fialová recepty,
holubinka,
čirůvka zelánka recept
Suroviny:
holubinka,
sůl,
česnek,
mouka hladká,
vejce,
strouhanka,
brambory,
vývar masový,
sádlo,
sůl,
pepř,
kmín celý,
cibule
Komentáře (21)
Už jsem přidělila bod.
Houby jsme doma jedli pořád. Maminka vždycky říkala, že už jí lezou "krkem".
Byly polévky, omáčky, smaženice, řízky nebo jen posolené a opékané přímo na plotně nebo panvičce.
Jo, tomu já říkám největší projev lásky a důvěry. Když naservíruju partnerce houbové jídlo, popřeju jí - dobrou chuť, lásko... a na její otázku - ty nebudeš???? Řeknu - ne, děkuju, nějak se necítím dobře. Byla to zkouška, a dotyčná dáma obstála, když mi za chvilku dala vylízaný talíř se slovy - dobrota.
Buhužel holubinky neznám.
To jsem si zase hezky početla,jo to je Kadlik