Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 891 kJ / 213 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,88 g |
Tuky | 7,84 g |
Vláknina | 9,80 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 113 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 21,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra očistíme, dle druhu pokrájíme na slabší plátky nebo rozdělíme na menší části.
Krok 2: V misce smícháme vejce, nastrouhaný česnek se zázvorem, opepříme a osolíme dle chuti. Do umíchané směsi naložíme připravená kousky jater alespoň na dvě hodiny, pak je jeden po druhém z misky vyndaváme, obalíme v mouce a ihned klademe do pánve s rozpáleným olejem. Smažíme z obou stran ZPRUDKA dozlatova.
Krok 3: Podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem. K játrům můžeme připravit i česnekovo-zázvorový dip.
Zveřejněno 6. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Česnekovo-zázvorová játra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rr82
Moje poznámka
Česnekovo-zázvorová játra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rr82
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Zapékané pirohy
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová panenka plněná slaninou a nivou, smetanový pórek.
Přidáno před 5 hodinami
Husí prsa s bramborovo-hráškovým pyré
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí sendvič
Přidáno před 10 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží jahodový dort
Lauri74 před 5 minutami
Jablečný koláč s ovesnými vločkami
Nikola73 před 22 minutami
Chleba s vajíčkem - snídaně nebo večeře
bobnak před 43 minutami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
Sahula před 45 minutami
Provensálská vepřová kýta
Monkrizova před 1 hodinou
Ovocný jogurťák
danila před 2 hodinami
Macecha řezy
lenulenka1. před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
vaja1 před 3 hodinami
Tvarohové řezy, velmi šťavnaté
Vladka321 před 3 hodinami
Tématické fráze:
kuřecí játra se zázvorem,
játra na zázvoru,
játra se zázvorem,
veprova jatra se zazvorem,
dip k restovaným játrům,
česnekovo zázvorová pasta
Suroviny:
játra vepřová,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
česnek,
zázvor,
mouka hladká,
olej
Komentáře (8)
to je váš recept?