Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílkový chlebíček

Pokud máte chuť na nějaký lehčí moučník, pak určitě musíte vyzkoušet tento bílkový chlebíček. Je krásně nadýchaný a lehký jako dech. Navíc je v něm ukryta kopa dalších dobrot, které skvěle chutnají a navíc na řezu vytvoří krásnou mozaiku.

Hodnocení receptu je 4,4 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eva hubova eva hubova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 005 kJ /
1 674 kcal
Bílkoviny36,20 g
Tuky64,38 g
Vláknina15,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 280 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy229,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 150 °C. Formu na srnčí hřbet vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Ovoce nakrájíme, ořechy nasekáme. Čokoládu nakrájíme nadrobno nebo nahrubo nastrouháme. Krok 3: Bílky s cukrem ušleháme do tuhého sněhu. Krok 4: Přidáme v mouce promíchané ořechy a ostatní suroviny. Zlehka vše smícháme dohromady. Krok 5: Formu na srnčí hřbet vyloženou pečicím papírem naplníme připraveným těstem. Krok 6: Pečeme zvolna ve vyhřáté troubě na 150 °C dorůžova. Špejlí zkusíme, jestli je uvnitř upečený. Špejle musí být po vyjmutí suchá. Krok 7: Upečený chlebíček vyklopíme, papír stáhneme a pokud se nám bude zdát, že zespodu lepí, tak dáme zpět do trouby, už bez formy, pár minutek dopéct. Krok 8: Dopékáme už na normálním plechu tak, jak ho vyklopíme na 200 °C a jen horní ohřev.

TIP: Co s přebytečnými bílky - praktické rady a tipy

Zveřejněno 15. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bílkový chlebíček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7P7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Bílkový chlebíček

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7P7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dělám už snad po patnácté. Podle tohoto receptu už asi 10 let .Dobrý způsob jak zužitkovat bílky. Chlebíček je navíc velmi chutný. Díky

Rychlí jednoduchý a chutný.

Petr324: "Skutešně" vás to zaujíma po 5 rokoch?!?

Karla: skutešně?

Já dávám do formy pečící papír...už jsem to v receptu dopsala.

Prosím formu nemusím vymazávat?:-(

Mirka: Určitě ano, tohle bílkové těsto se dost přichytává. Teflonovou či silikonovou formu by bylo asi dobré i tak trochu vymazat či vystříkat olejem ve spreji, plechovou vyložit pečícím papírem;-)

Mirka:
Pokud máte plechovou, tak vymazat tukem a vysypat moukou...
No, na fotečce je sice "srnčí hřbet" ale i hranatá forma na chlebíček se vymazává... :-)

určitě vyzkoušim všechny druhy bílkového chlebišku;-)

:yes: vypadá skvěle:yes:

Pěkný chlebíček;-)+1:yes:

Koukám, jak krásně to přibývá!!;-):yes:

Tématické fráze:
bílkový chlebíček, bílkový chlebíček na plech, bílkový chlebíček recept, vánoční bílkový chlebíček, bílkový srnčí hřbet, bílkový chlebíček 4 bílky, chlebíček z bilku, bílkový chlebíček s ořechy, bilkovy, co s bílky, recept na bílkový chlebíček, bílkový chlebíček vanočni cukroví, bílkový hřbet, biskupský chlebíček bílkový, bilkoví chlebicek, recept bilkovy chlebiček, bílkový chlebíček bez mouky, bílkový chlebíček margot, bílkový chlebíček ze 4 bílků, vánoční cukroví-bílkový chlebíček

Suroviny:
bílek, cukr, rozinky, ovoce kandované, ořechy vlašské, mouka polohrubá, čokoláda na vaření

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu