Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 560 kJ / 1 329 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,15 g |
Tuky | 31,71 g |
Vláknina | 10,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 222,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Polohrubou mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Posypeme cukrem, přilijeme trochu vlažné vody, mírně promícháme na řídkou kašičku a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Následně přidáme sůl a zbylou vodu s olejem, nasekaná sušená rajčata (cca 50 gramů) či olivy (cca 80 gramů) nebo obojí (množství pak od každého trochu ubereme) plus bylinky dle chuti (nasekaný rozmarýn nebo lístky tymiánu) a vypracujeme těsto, které necháme v teple pod utěrkou nakynout.
Krok 3: Těsto rozdělíme na čtyři díly, z nich vyválíme na pomaštěném nebo pomoučněném stole delší válečky, které stočíme do uzlů, poprášíme jemně moukou (nemusíme) a necháme ještě jednou cca 20 minut kynout. Pak vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů dorůžova zhruba 20 minut.
Krok 4: Uzly v troubě výrazně nezezlátnou, budou spíše bledší, než jsme běžně zvyklí u pečiva, jelikož se nepotírá vejcem a je zaprášené moukou, takže pozor na přesušení. Pokud budeme péct v remosce, krok s druhým kynutím vynecháme a po vytvoření uzlů ihned pečeme.
Krok 5: Nejlépe chutnají čerstvé.
Zveřejněno 19. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzly po italsku à la focaccia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n0YW
Moje poznámka
Uzly po italsku à la focaccia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n0YW
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 5 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 6 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 8 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno před 23 hodinami
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Vytvarnik před 1 hodinou
Ostravská kapustnice
Kajkajak před 2 hodinami
Brambory s brynzou a smetanou
Ana_Kreb před 4 hodinami
Velikonoční hlavička
ivka315 před 5 hodinami
Zapečené žampiony s nivou
oligarda před 5 hodinami
Kedlubnové zelí
vanilj před 6 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
Denade před 7 hodinami
Vaječná pomazánka
Valis před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Fitulka před 8 hodinami
Květáková polévka s koprem
Valis před 9 hodinami
Tématické fráze:
foccacia v remosce,
focaccia recept,
foccacia,
foccacia albert,
uzly recept,
albert foccacia,
bramborova foccacia albert
Suroviny:
mouka polohrubá,
voda,
olej olivový,
sůl,
cukr krupice,
droždí,
olivy,
tymián
Komentáře (4)